13.06.2022.

Županijska vatrogasna zajednica sudjelovala na vježbi žurnih službi „Sigurnost 22“

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

Slika4


U petak 10. lipnja na području Općine Sveti Đurđ u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i u suradnji s Vatrogasnom zajednicom općine Sveti Đurđ te vatrogasnim snagama iz Koprivničko -križevačke, Varaždinske i Međimurske županije održana je vježba "Hrženica 2022".

S područja Koprivničko – križevačke županije u vježbi je sudjelovao zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan te 12 vatrogasca i to: JVP grada Koprivnice sa terenskim vozilom za gašenje šumskih požara i 3 vatrogasca, DVD Rasinja s terenskim vozilom za gašenje šumskih požara i 4 vatrogasca, JVP Đurđevac sa pick-up terenskim vozilom i čamcem za spašavanje i 4 vatrogasca.

Vježba je bila jedna od šest segmenata međuresorne vježbe Sigurnost 22 s ciljem provjere funkcioniranja vatrogasnih postrojbi HVZ i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Republike Hrvatske.

Na lokaciji u Hrženici scenarij vježbe je uključivao djelovanje vatrogastva i ostalih žurnih službi kod nekoliko dodatnih iznenadnih događaja - uključujući nesreću s opasnom tvari odnosno istjecanje opasne tekućine, zatim spašavanje iz sudionika prometne nesreće iz više vozila, gašenje požara električnog vozila i njegove baterije te potragu za nestalim osobama na kopnu i u vodi, uz istovremeno zbrinjavanje više ozlijeđenih osoba.

U dvosatnom događanju sudjelovalo je 14 vatrogasnih postrojbi, HGSS-a, Crvenog križa, policije i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te helikopter Oružanih snaga RH, međutim zbog loših vremenskih uvjeta nisu mogli letjeti canadair i air tractor. Ukupno je sudjelovalo gotovo 200 sudionika svih žurnih službi i 35 različitih namjenskih vozila, tri čamca za spašavanje i helikopter Oružanih snaga RH za prijevoz vatrogasaca.

Izvor: VZ KKŽ

Služba ureda župana


Pročitano 1667 puta