25.06.2022.

U Koprivničkom Ivancu svečano otvorena pješačka staza i modernizirana cesta

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 0731


Svečanim otvorenjem pješačke staze s javnom rasvjetom na dionici Koprivnički Ivanec – Goričko i  modernizirane ceste na južnom dijelu Koprivničke ulice, danas je nastavljen program obilježavanja Dana Općine Koprivnički Ivanec. Svečanosti su uz načelnika Zorana Vrabelja i predsjednika Općinskog vijeća Mihaela Sremeca prisustvovali župan Darko Koren te ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić.

Načelnik Vrabelj je zahvalio Županiji i ŽUC-u na pomoći istaknuvši kako će završeni projekti izgradnje i modernizacije prometne infrastrukture podići razinu prometne sigurnosti na području općine. Župan Koren je istaknuo kako je cestovna infrastruktura uz komunalnu jedan od najvažnijih  preduvjeta za ostanak stanovništva te zahvalio ŽUC-u i Općini na dobroj i konstruktivnoj suradnji, dodavši kako se nada da će u budućnosti i Grad Koprivnica pomoći u tome da se modernizira cesta od Koprivnice do Koprivničkog Ivanca koja je vidljivo dotrajala.

Ravnatelj ŽUC-a Guzalić je naglasio kako izvrsno surađuju s jedinicama lokalne samouprave koje projekte pomažu raznim modelima, od sufinanciranja do preuzimanja dijela investicija.

Ukupna vrijednost projekta pješačke staze s javnom rasvjetom na dionici Koprivnički Ivanec – Goričko  je 3.159.737,90 kn s PDV-om. Radovi na obnovi kolnika na južnom dijelu Koprivničke ulice realizirani su u ukupnoj dužini od 1.060 metara. Vrijedni su 671.812,88 kn sa PDV-om, izvela ih je tvrtka Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o, a sufinancirala ih je Županijska uprava za ceste Koprivničko – križevačke županije s 80 posto ukupnog iznosa, dok Općina Koprivnički Ivanec sufinancira 20 posto iznosa.

Dodajmo kako ŽUC planiran i dvadesetak većih projekata kojima će se obnoviti i modernizirati oko 21 kilometar cestovne mreže, unatoč izazovima koje donose sve veći rast cijena radova i ostale nepredvidljive globalne okolnosti. U poboljšanje cestovne mreže uložit će se 15 milijuna kuna, u redovno održavanje 20, a još će pola milijuna kuna otpasti na manje projekte.

Nakon svečanog otvorenja ceste održan je malonogometni turnir u „Dolu“ u Koprivničkom Ivancu – turnir djece od 6 do 11 godina, koji je organizirala Udruga „Škola nogometa Općine Koprivnički Ivanec“.

Služba ureda župana


Pročitano 1432 puta