30.06.2022.

Odobrena sredstva Saveza Alpe Jadran za projekte s područja Koprivničko-križevačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savez Alpe Jadran

1656572611406


Upravni odbor Saveza Alpe Jadran je u srijedu, 29. lipnja održao sjednicu na kojoj su dodijeljena financijska sredstva prijaviteljima pozitivno ocijenjenih projektnih prijedloga. Sjednici su prisustvovali predstavnici regija članica i Tematskih koordinacijskih točaka iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Glavnog tajnik Thomas Pseiner otvorio je sjednicu te prezentirao Izvješće o radu Saveza Alpe Jadran za 2021. godinu te iskazao financijske pokazatelje. Ukazao je na primjer dobre prakse zajedničke izrade biciklističke mape i naglasio važnost razvoja budućih zajedničkih projekata. Primanjem novih regija u članstvo Saveza vodit će novim idejama te rezultirati širenjem mreže međunarodne suradnje i izvan granica Europske unije.

Alpe Jadran logoIspred austrijske pokrajine Štajerske koja predsjeda Savezom Alpe Jadran, Walter Gernot je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom. Naglasio je kako od 2013. godine do danas je Savez iz zajedničkog proračuna sufinancirao ukupno 260 projekata. U području širenja granica Saveza, interes je usmjeren na regije država Zapadnog Balkana i Sjeverne Italije. Prezentirao je i planove za 2023. godinu kada će Savez obilježiti 45 godina rada.

Ispred Koprivničko-križevačke županije koja je odgovorna za rad Tematske koordinacijske točke iz područja ruralnog razvoja i etničke baštine, izvješće o radu za 2021. godinu podnio je Vladimir Šadek, koji je prezentirao i zaprimljene prijave iz naše Županije na Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran za 2022. godinu.

Zajedničkom odlukom Upravni odbor je odobrio 16 projektnih prijedloga koji su zadovoljili uvjete Javnog poziva i pozitivno su ocijenjeni u evaluacijskom procesu. Odobreno je 5 projektnih prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 14.160,00 eura, i to:

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

Koprivnički dani kulturne baštine i 15. folklorni festival „Iz bakine škrinje“

3.988,00 €

Folklorni ansambl Koprivnica

14. Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“

2.172,00 €

Turistička zajednica grada Koprivnice

Renesansni festival

1.000 €

Klaster vinara Podravine i Prigorja

Promocija i valorizacija vinogradarskih područja Mure, Drave i Dunava

4.000,00 €

Društvo za povjesnicu i starine Molve

Dani duhovnosti i baštine „Đuro Kokša“ – promocija Svetišta Molve kao središnjeg hodočasničkog mjesta za područje „Europske Amazone“

3.000,00 €

 

Služba ureda župana


Pročitano 1531 puta