01.07.2022.

Nastavlja se s povećanjem kvalitete i unaprjeđenjem županijskog zdravstvenog sustava

20220630 100910


Župan Darko Koren jučer je u prostorijama Županijske uprave održao susret s novinarima na kojemu se, između ostalog, osvrnuo na realizirane projekte te najavio planove u sektoru zdravstva.

Napomenuvši kako se nastavlja projekt energetske obnove centralne bolničke zgrade vrijedan preko 30 milijuna kuna, župan je dodao kako su u sklopu Razvojnog sporazuma prijavljena dva projekta - Centar za palijativnu medicinu i liječenje boli te Rekonstrukcija bolničke ljekarne s robotiziranim skladištem lijekova.

quote desni 3Nakon dugoročne problematike sa zapošljavanjem liječnika obiteljske medicine, trenutno 20 ordinacija na području županije ima liječnike, a možemo se pohvaliti kako u Domu zdravlja imamo četiri specijalizanta iz područja ginekologije, pedijatrije, fizikalne medicine i rehabilitacije. Također smo osigurali sredstva za dolazak urologa u Križevce i Đurđevac, što je od velike pomoći građanima, a što se tiče planova, u najavi je organizacija mobilnog palijativnog tima i oftalmološke ordinacije u Đurđevcu“, kazao je župan.

Također je u tijeku priprema natječajne dokumentacije za izradu projektno-tehničke dokumentacije vezane uz izgradnju i energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja u Križevcima, što je projekt vrijedan 27 milijuna kuna, kao i 6,5 milijuna kuna vrijedan projekt digitalizacije Doma zdravlja. Planiraju se i rekonstrukcije stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnom, ordinacije obiteljske medicine u Đelekovcu, prostorija fizikalne terapije u Đurđevcu te zgrade Doma zdravlja u Đurđevcu, što su projekti vrijedni ukupno 860 tisuća kuna.

IMG 9756

quote desni 3Za timove 2 u Križevcima i Đurđevcu osigurali smo 4,2 milijuna kuna, 900 tisuća kuna više nego prošle godine, a do kraja godine nabavit ćemo novo vozilo izvanbolničke hitne medicinske službe tzv. reanimobil, opremljeno po europskim standardima i vrijedno preko milijun kuna“, istaknuo je župan.

U pripremi je i projekt energetske obnove zgrade koprivničkog Doma za starije, u sklopu čega se planira postavljanje solarne elektrane i dizalice topline s ciljem smanjenja potrošnje energije, kao i projekt rekonstrukcije tavanskog prostora dijela zgrade. Time će se povećati kapacitet Doma za 24 mjesta, a potrebna sredstva osigurat će se kroz  EU fondove.

Kao poticaj njihovom radu, osigurana su sredstva za 33 udruge s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udruge umirovljenika, u iznosu od 500 tisuća kuna, a dodajmo i kako je trenutno programom sufinanciranja smještaja u privatnim ustanovama za smještaj starijih i nemoćnih osoba obuhvaćeno 270 osoba.

Služba ureda župana

Pročitano 911 puta