07.07.2022.

Ministarstvo kulture našoj županiji odobrilo 9 programe zaštite nepokretnih kulturnih dobara vrijednosti 2 milijuna kuna

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je programe zaštite nepokretnih kulturnih dobara za 2022. godinu, a za područje Koprivničko-križevačke županije to se odnosi na njih devet ukupne vrijednosti gotovo dva milijuna kuna.

Riječ je o crkvi sv. Barbare u Carevdaru, crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Donjoj Glogovnici, Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, Starom gradu Veliki Kalnik u Kalniku, crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom, crkvi sv. Ivana Krstitelja i župnom dvoru u Koprivničkom Ivancu, katedrali sv. Trojice u Križevcima, katedrali sv. Trojice Ordinarijata Križevačke eparhije u Križevcima te crkvi Presvetog Trojstva u Legradu.

Na "Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu" za programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima bilo je prijavljeno ukupno 924 programa na području cijele Hrvatske. Nakon razmatranja pristiglih zahtjeva, procjene prioriteta i potreba te u skladu s financijskim mogućnostima Ministarstva kulture i medija, za financiranje je uvršteno 342 programa u ukupnom iznosu od 57.835.800 kuna. Prijedlog financiranja programa donesen je na temelju stručnog mišljenja nadležnih konzervatorskih odjela i Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija RH te je prijedlog odobren od ministrice kulture i medija.

Služba ureda župana

Pročitano 1319 puta