09.07.2022.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Kalnik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

kalnik sjednica


Povodom Dana Općine Kalnik i blagdana svetog Brcka, u petak je u Domu hrvatskih branitelja održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Olinka Gjigaš koja se osvrnula na ostvarene ciljeve tijekom proteklih godinu dana. Istaknula je kako je Kalnik okrenut svakodnevnim potrebama mještana, mjesto poželjno za rad i život, idealno izletničko mjesto za bijeg od užurbanog gradskog života te da je napredak Kalnika napredak i cijelog Kalničkog prigorja, Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske.

Načelnik Općine Kalnik Krunoslav Đurec kazao je kako nova općinska vlast uspješno sanira nasljeđeni minus u proračunu te da će u narednom periodu i dalje raditi na unaprjeđenju kvalitete života stanovnika, brinuti o komunalnoj infrastrukturi, raditi na zaštiti kalničke prirode i vrijedne kulturne baštine, brinuti za djecu, mlade, umirovljenike te poticati društveni život.  PRO 2877


U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika susjednih općina i gradova, čestitke je uputio Nenad Bošnjak, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno, a potom se obratio župan Koren koji je uz čestitku istaknuo kako Kalničani uvijek mogu računati na potporu Županije.

quote desni 3Puno je koraka koje treba učiniti, ali svaki put započinje prvim korakom. Dosta je toga već učinjeno u prethodnim vremenima i u godini iza nas, ali angažman treba usmjeriti prema onim izvorima i prema partnerima koji mogu ubrzati razvoj. Europski fondovi od 2023. će omogućiti financiranje projekata koji su primjereni za Općinu Kalnik i to treba iskoristiti. Naša PORA vam je tu na raspolaganju. Imamo u planu daljnji razvoj za ovu sredinu, a dvorana bi bila značajan infrastrukturni objekt, koji bi omogućio bolji razvoj školstva i zajednice. Nakon ciklusa izgradnje pet novih sportskih dvorana u velikim općinama i u školama s velikim brojem učenika, sada dolazi na red i manji projekti, u koje Kalnik sigurno spada, kazao je župan.PRO 2931


Svečanoj sjednici prisustvovali su i županijski pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus te predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, tvrtki, institucija i udruga s područja Općine Kalnik te okolnih gradova i općina.

Za scenski nastup bili su zaduženi učenici Osnovne škole Kalnik, a prisutne su razveselili članice i članovi zbora Udruge umirovljenika Kalnik, poznatijih još kao Kalnički slavuji.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1073 puta