13.07.2022.

Dobitnici nagrade „Šegrt Hlapić“ na prijemu u Županijskoj upravi

IMG 0524


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je održao prijem za dobitnike nagrade „Šegrt Hlapić“ – Darka Šoljara, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac koja je proglašena najboljom školom te Antonela Horvata iz križevačke Srednje škole „Ivan Seljanec“ koji je proglašen najboljim učenikom.

Nagradu „Šegrt Hlapić“ Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tradicionalno dodjeljuje najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku. Prijedloge za nagradu uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore.

Župan je uz čestitku istaknuo kako je dobiveno priznanje najbolja potvrda da se ustanova kojoj je osnivač Županija izvrsno razvija te učenicima pruža kvalitetne strukovne programe koji su danas itekako traženi na tržištu rada.

IMG 0469quote desni 3Tome će uvelike pomoći i uspostava Centra kompetentnosti u Đurđevcu čime ćemo kreirati novu paradigmu u srednjoškolskom strukovnom obrazovanju, a za koji je ovih dana dobivena i uporabna dozvola. Izuzetno smo ponosni što je ova nagrada stigla u našu školu u Đurđevcu čime se potvrdilo da sva ulaganja u obrazovni sustav imaju itekako smisla, posebno jer time stvaramo kompetentni kadar koji će se lakše suočiti sa izazovima tržišta rada. Nagrada koju ste dobili je svakako i poticaj za daljnji razvoj, usavršavanje nastavnika i učenika, ali i poticaj budućim generacijama da se odluče za neki od vaših programa. Čestitam vama i suradnicima što s takvim entuzijazmom svakog dana radite na promociji i poboljšanju obrazovnog programa, a Županija će i dalje biti na raspolaganju za nove iskorake“, istaknuo je župan.

 Zahvalio je i Županijskoj Obrtničkoj komori koja je Strukovnu školu Đurđevac i nominirala za nagradu.

quote desni 3Uloga Komore je itekako vidljiva i ima značajnu ulogu u našem zajedničkom planu kojim nastojimo doprinijeti razvoju sektora obrazovanja i gospodarstva u cijelosti. Brojne aktivnosti Komore, stručne edukacije, a posebno obrazovanje odraslih i razni programi koji su na raspolaganju u Obrtničkom učilištu, pokazuju vidljive rezultate i na tome vam iskreno čestitam“, poručio je župan.

Posebnu čestitku je uputio i Antonelu Horvatu, učeniku Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci koji je završetkom škole stekao zanimanje kuhara, a na prijem je stigao u pratnji ravnateljice Gordane Juran Ratković.

IMG 0446

quote desni 3Ovo je sjajan uspjeh za mladog čovjeka ispred kojeg stoje profesionalni izazovi koje će, a to je već pokazao na natjecanjima, svojim znanjem i kuharskim umijećem sigurno uspješno savladati. Vjerujem da će ova nagrada biti i dodatni poticaj za usavršavanje u kulinarstvu. Ovakvi pojedinačni uspjesi su ujedno i uspjesi kolektiva, mentora i nastavnika koji su sudjelovali u obrazovnom procesu te ravnateljice koja je na čelu ustanove. Iskrene čestitke svima, zaslužili ste svaku pohvalu i uvjeren sam kako će i ova nagrada dodatno motivirati mlade ljude da u obrazovanju odaberu ovakve vrste zanimanja koje su vrlo tražene“, kazao je župan.    

Ravnateljica Juran Ratković je istaknula kako su za nagradu predložili svojeg najboljeg kandidata, kojeg rese brojne vrline, a kandidaturu je zaslužio predanim radom sa svojim mentorom Mišelom Doskočilom i ostalim nastavnicima.

IMG 0512quote desni 3Nagrada je potvrdila da nismo pogriješili u odabiru te da se u našoj školi radi vrlo kvalitetno. Veseli nas svaki uspjeh naših učenika i sigurna sam da će ovo biti dobar poticaj i za sve ostale“, dodala je ravnateljica.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar je zahvalio Županiji i Županijskoj Obrtničkoj komori na velikoj podršci te istaknuo kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

IMG 0503quote desni 3Nastojimo prilagoditi kurikulum potrebama tržišta rada te u tom pogledu surađujemo i s gospodarstvenicima, osluškujemo koje su njihove potrebe, a s ponosom mogu reći kako se velik broj naših učenika zapošljava na radnim mjestima gdje su tijekom školovanja obavljali stručnu praksu. Pomoć Županije je izuzetno velika i na tome od srca zahvaljujem, a to će se najbolje vidjeti uskoro u Centru kompetentnosti koji će kroz nove strukovne obrazovne programe kvalitetno pripremati učenike za izazove na tržištu rada te im pružiti kompetencije i stručna znanja koja se danas traže. Ova je nagrada, nagrada svih nas i velik zalog da budemo još bolji“, istaknuo je Špoljar.

Tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać zahvalio je Županiji na dugogodišnjem partnerstvu i suradnji te dodao kako mnogo ulaže u obrazovanje, a posebno promociju strukovnih zanimanja. Govoreći o đurđevačkoj Strukovnoj školi, naglasio je „važnost predanog rada ravnatelja i nastavnog osoblja, ali i jedinstvenog modela obrazovanja, u koji su uključeni i gospodarstvenici, a koji omogućava kvalitetne kadrove koji su odmah po izlasku iz škole spremni za tržište rada“. Mladog Antonela pohvalio je na entuzijazmu i ljubavi koje ulaže u svoje obrazovanje te tako ostvaruje uspješne rezultate. Također je kazao kako su kriteriji za nagradu bili visoki te kako moramo biti ponosni što su dvije od tri nagrade otišle upravo u našu županiju. Ujedno je podsjetio kako je đurđevačkoj školi ovo drugi put da prima nagradu „Šegrt Hlapić“, a dvaput ju je primila i koprivnička Obrtnička škola, što dokazuje kvalitetu obrazovnih ustanova naše županije.

IMG 0491

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pridružio se čestitkama te naglasio:

IMG 0502quote desni 3Potrebno je mnogo truda, rada i odricanja da bi se postigli ovakvi rezultati, a nagrada će biti dodatna motivacija za još bolji rad. Činimo sve što je u našim mogućnostima da kvalitetu obrazovnog sustava podignemo na još veću razinu. Čestitke dobitnicima, zaista je veliko priznanje biti najbolji u Hrvatskoj.

Antonelo Horvat zahvalio je Županiji na prijemu te Obrtničkoj komori na predlaganju nagrade:

IMG 0519quote desni 3Posebnu ulogu u mojem uspjehu imali su mentor, profesori i ravnateljica koji su me usmjeravali i bili mi podrška u svemu. Zasigurno je osvajanju nagrade pridonijelo i međunarodno natjecanje „Biser mora“ na kojemu sam osvojio zlato, a želja za budućnost mi je nastaviti obrazovanje i zaposliti se u struci.“

Spomenimo i kako su čestitke dobitnicima nagrade uputile i pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Služba ureda župana


Pročitano 1310 puta