15.07.2022.

Župan prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Zagrebačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 20220715 WA0000


Župan Darko Koren, jučer je prisustvovao svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije, koja je održana u zagrebačkom hotelu International u nazočnosti brojnih uzvanika. Sjednici su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, saborski zastupnici s područja Zagrebačke županije, župani susjednih županija, veleposlanici te drugi uvaženi gosti.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović naglasio je kako je Zagrebačka županija  usprkos dvije izazovne godine i dalje jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj, a potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak istaknuo je kako je Zagrebačka županija primjer ulaganja u mlade.

Premijer Andrej Plenković uz čestitku je rekao kako tristo tisuća ljudi u širem zagrebačkom prstenu predstavlja ogroman potencijal razvoja, kako se otvaraju nova radna mjesta, a mnogi ulagači, domaći i strani, vide svoju perspektivu upravo na području Zagrebačke županije. Čestitkama se priključio i izaslanik predsjednika Sabora i potpredsjednik Sabora Željko Reiner te istaknuo da je Zagrebačka županija jedna od najbrže rastućih regija u Hrvatskoj značajna po obrtu poduzetništvu i čuvanju tradicije.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije, a u umjetničkom dijelu programa nastupili su Janja Novosel, učenica glazbene škole Ferdo Livadić i vokalno umjetnički sastav Singrlice uz pratnju Sudar percusson ansambla.

Izvor: Zagrebačka županija

Služba ureda župana


Pročitano 1050 puta