26.07.2022.

Otvoreni Javni poziv za program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2022. godinu. Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. S područja Koprivničko-križevačke županije riječ je o općinama Sokolovac, Rasinja i Peteranec.

Ciljevi ovog Programa su:

  • rast i razvoj poduzetništva;
  • tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti;
  • uravnotežen regionalni razvoj.

Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge), koji su u većinskom privatnom vlasništvu  osoba koje su pripadnici nacionalne manjine (više od 50%) ili zapošljavaju osobe koje su pripadnici nacionalne manjine, osim onih kojima je pretežita djelatnost prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 iz Područja A–Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo.

Ukupna vrijednost Programa je 10.000.000 kuna.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000 dok je najviši iznos potpore 100.000 kuna.

Prijave se zaprimaju isključivo od 25. srpnja do 25. kolovoza 2022. godine.

Više informacija možete doznati OVDJE.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 1519 puta