03.08.2022.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana počast hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Dan pobjede 2022 16


Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su danas kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i članica Županijske skupštine KKŽ Ana-Marija Đurđ.   

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva – Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnici udruga roditelja, udovica i djece stradalih hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a, Grada Koprivnice na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem te predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.  

Nakon minute šutnje za sve stradale branitelje i polaganja vijenaca te molitve, prisutnima se obratio župan Koren koji je stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kazavši kako se s ponosom prisjećamo 27.obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i žrtve koju su za slobodu domovine podnijeli hrvatski branitelji.Dan pobjede 2022 31

quote desni 3Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti i zbog toga je važno naglašavati ulogu i čuvati sjećanje na one koji su najzaslužniji za sve ono što danas imamo. Svjedoci smo vremena u kojem neke zemlje nemaju tu sreću da žive u miru i da imaju slobodnu državu i to neka nam bude podsjetnik da moramo uložiti sve da tako i ostane. Na nama, javnim djelatnicima je dužnost i obaveza da čuvamo sve te vrijednosti koje su svojim životima branitelji utkali u temelje naše domovine, istaknuo je župan.

Gradonačelnik Jakšić kazao je da polaganje vijenaca povod za sjećanje na vrijeme kada se Hrvatska vratila na put teritorijalne cjelovitosti te da su nam branitelji tada najbolje pokazali kako doći do potrebnog zajedništva, pritom pozvavši sve i na aktualnu borbu za nacionalne i lokalne interese.  

Nakon svečanosti polaganja vijenaca u kapeli Svetog Florijana služena je sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek.

Služba ureda župana


Pročitano 1772 puta