09.08.2022.

Županija ove godine za sport i sportaše izdvojila preko dva milijuna kuna

IMG 8529


Kontinuitet ulaganja u sportsku infrastrukturu, ali i značajno financiranje sportaša, klubova i udruga koje Županija provodi kroz Zajednicu sportova Koprivničko-križevačke županije, garancija su za ostvarivanje sjajnih rezultata sportaša s područja županije. Kako bi se za sportaše, bez obzira bili oni amateri, profesionalci ili tek rekreativci, osigurali adekvatni uvjeti Županija zajedno s općinama privodi kraju i projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana (prije nekoliko mjeseci otvorene su one u Svetom Petru Orehovcu i Svetom Ivanu Žabnu) koje će neosporno dati značajan doprinos ne samo u razvoju školskog sporta, već i mogućnost za dodatni napredak svih ostalih sportskih i društvenih aktivnosti.

No, uz te kapitalne investicije koje mijenjaju lice općina, također valja podsjetiti da je Županija povećala ovogodišnji proračun županijske Zajednice sportova za čak 25 posto, što je najbolji pokazatelj koliko se cijeni sport i koliko je on važan element razvoja zajednice i društva općenito. Sredstva iz Proračuna Županije namijenjena za sport u 2021. godini su tako iznosila 1.655.000 kuna, dok su u 2022. godini ona znatno povećana i iznose čak 2.050.000 kuna.

Dvorana 1 Sufinancira se rad 17 članica Zajednice, u koju uz zajednice športskih udruga gradova spadaju i županijski sportski savezi i sportski klubovi koji nemaju županijski strukovni savez, a sufinanciraju se i sportski programi te manifestacije. Sredstva su namijenjena i za rad Male sportske škole, a valja istaknuti da se krajem prošle godine krenulo i sa sufinanciranjem školovanja i usavršavanja stručnih kadrova u sportu. Ove godine sufinanciranje uz postojeće, uključuje i programe opremanja sportskih objekata i  sportaša mlađih dobnih kategorija u amaterskim sportskim udrugama.

Unatoč problemima s kojima se sport suočavao u posljednje dvije godine, zahvaljujući velikom trudu, zalaganju i snalažljivosti sportskih djelatnika i sportaša sportskih klubovi s područja naše županije uspjeli su prebroditi sve probleme te i dalje postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.  

Veronika DrljacicDodajmo k tome na kraju da je nakon godina dana pauze, ove godine u križevačkom hotelu Kalnik ponovno održan Izbor i proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa naše županije u 2021. godini na kojem je još jednom naglašeno kako je izuzetno važno pomagati razvoj sporta i sportskih udruga, a posebno sportske aktivnosti djece i mladih pri čemu će Županija i dalje biti usmjerena na stvaranje uvjete ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom na čitavom području županije.

Naslovna fotografija: S ovogodišnje svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša Koprivničko-križevačke županije u 2021. godini

Služba ureda župana

Pročitano 1133 puta