18.08.2022.

Započeli radovi na katastarskoj izmjeri u Velikom Otoku

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 1509


Na području Općine Legrad, u katastarskoj općini Veliki Otok, službeno su otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri vrijedni oko 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, u čemu Koprivničko-križevačka županija sudjeluje s 15 posto, odnosno gotovo pola milijuna kuna. Općina Legrad sudjeluje s 1,5 milijuna kuna, a Državna geodetska uprava 1,3 milijuna kuna.

Otvorenju su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, a uime Državne geodetske uprave zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić te predstavnici Područnog ureda za katastar Koprivnica.

Zamjenik Šustić zahvalio je Općini i Županiji na podršci i što su prepoznali dugogodišnji rad Državne geodetske uprave na provođenju katastarskih izmjera te je naglasio i odličnu suradnju s Općinskim sudom u Koprivnici. Također je dodao kako je cilj provesti katastarske izmjere na području cijele Hrvatske kako bi se identificiralo stvarno stanje u prostoru, a sve na korist i zadovoljstvo građana koje je pozvao na suradnju u ovom projektu što se tiče usklađenja podataka.

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo početkom radova i zahvalio je svima uključenima, dodavši kako Županija od početaka provedbe katastarskih izmjera podržava inicijativu svake općine, a s takvom će praksom nastaviti i dalje kako bi područje cijele županije bilo katastarski uređeno. 

Zamjenik predsjednice Općinskog vijeća Općine Legrad Alen Dedi također je zahvalio svima na angažmanu u ovom projektu pojasnivši kako je plan da se do 2030. godine dovrši kompletna katastarska izmjera za Legrad, koja će uključivati četiri katastarske općine.

Služba ureda župana


Pročitano 1157 puta