20.08.2022.

Mnoštvo sadržaja na Renesansnom festivalu u Koprivnici

IMG 2029


Na koprivničkom gradskim bedemima u tijeku je Renesansni festival, povijesno-turistički spektakl i TOP manifestacija koja nosi titulu najbolje turističke manifestacije Hrvatske 2019./2020. godine.

Manifestaciju u kojoj sudjeluje preko tisuću kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva obišli su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Marina Jakšić, zajedno s izaslanikom Predsjednika RH, posebnim savjetnikom za ekonomiju Veliborom Mačkićem, gradonačelnikom Koprivnice i saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem, saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Bjelovara Darijom Hrebakom i direktorom Turističke zajednice Renatom Labazanom te ostalim uzvanicima.

IMG 1977

Koprivničko-križevačka županija i županijska Turistička zajednica i ove su godine podržale manifestaciju kao jedan od pokrovitelja, a župan je organizatorima zahvalio na doprinosu turističkoj ponudi Županije.

Od brojnih sadržaja spomenimo viteške turnire i borbe na konjima, sajam starih obrta, srednjovjekovnu glazbu i zabavljače te jedinstvenu eno i gastro ponudu. Ovogodišnja glavna tema je „Putujući trgovci“, a Renesansni festival traje još sutra, 21. kolovoza.

Detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana


 

Pročitano 2335 puta