23.08.2022.

Župan na sastanku s predstavnicima Instituta europskih regija (IRE)

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Međunarodna suradnja i EU fondovi

IMG 2172


Župan Darko Koren danas se u prostorijama Županijske uprave sastao s predstavnicima Instituta europskih regija (IRE) - prof. dr. Franzom Schausbergerom, savjetnikom dr. Michaelom Schafferom te generalnim tajnikom dr. Joachimom Fritzom.

U uvodu u sastanak, gosti su informirali župana o 18. po redu Europskom kongresu koji se od 23. do 25. listopada ove godine održava u Salzburgu, a čija je glavna tema „Europa i mir“, odnosno, vizija Europe - očekivanja i stvarnost. Kako je 2022. godina proglašena europskom godinom mladih, na konferenciji će sudjelovati i studenti s područja Salzburga, a općenito će mladi raspravljati o svojoj budućnosti. U sklopu konferencije održat će se IRE forum na kojem će se razgovarati o novom proširenju EU, aktualnim krizama, industriji i energentima te ulaganjima.

IMG 2182

Župan je predstavnicima IRE zahvalio na dolasku i interesu za našu županiju, istaknuvši odličnu suradnju i prijateljstvo koje ih povezuju kroz godine. Složili su se kako su se međunarodni posjeti prorijedili zbog pandemije koronavirusa, no kako je važno razgovarati o zajedničkim projektima i budućnosti. Govoreći o Koprivničko-križevačkoj županiji, župan je, između ostalog, predstavio kapitalne projekte u obrazovanju, kao i znamenitosti koje obilježavaju ovo područje, poput naivne umjetnosti.

Dr. Schausberger ponudio je pomoć i podršku Županiji u svim područjima, a razgovaralo se i o problemima s energentima i porastom cijena te ostalim važnim temama koje se tiče aktualnih događanja na području Europe i svijeta. Također je župana i suradnike pozvao na Kongres u Salzburg.

IMG 2231

Na kraju sastanka, župan je dodao kako vjeruje da će biti još mnogo prilika za suradnju s Institutom te je Dr. Schausbergeru poklonio fotomonografiju naše županije, kako bi upoznao njezine ljepote i tradiciju.

Uz župana, sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Služba ureda župana


Pročitano 1130 puta