23.08.2022.

Objavljen Javni poziv poljoprivrednicima za ublažavanje posljedica tuče

Danas je objavljen županijski Javni poziv potpora male vrijednosti po direktivi 1408 poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Koprivničko-križevačke županije u 2022. godini, a koji uključuje općine Drnje, Đelekovec, Golu, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinju, koje su podnijele zahtjeve.

Financijska sredstva osigurana su u županijskom proračunu, a iznose prema procjeni 5.695.000,00 kuna. Konačna Odluka o rasporedu sredstava biti će donesena sukladno obradi zahtjeva korisnika po završetku natječaja.

Predmet Javnog poziva je dodjela potpore poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica tuče na neosiguranom poljoprivrednom zemljištu i imovini, što je evidentirano u Registru šteta na području spomenutih općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja.

Intenzitet potpore iznosi minimalno 19 posto od ukupno prihvatljivih troškova, a korisnik potpore može ostvariti maksimalni iznos do 90 posto intenziteta u ovoj godini. Intenzitet će se odrediti nakon proteka roka za podnošenje zahtjeva, a na osnovi iznosa prihvatljivih zahtjeva korisnika i raspoloživih sredstava, prema budućoj Odluci o rasporedu sredstava Ministarstva poljoprivrede.

Detaljne informacije o Javnom pozivu možete pročitati OVDJE.

Služba ureda župana

Pročitano 884 puta