26.08.2022.

Sve je spremno za početak nove školske godine – župan se sastao s ravnateljima, a za prvašiće osigurani sigurnosni prsluci

IMG 2328


Župan Darko Koren danas je sa suradnicima u prostoru Županijske uprave održao sastanak s ravnateljima osnovnoškolskih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije uoči početka nove školske godine 2022./2023.

Tom prilikom, ravnateljima su tradicionalno uručeni sigurnosni prsluci za učenike prvih razreda, koje su osigurali Županija i Županijska uprava za ceste KKŽ, kako bi na putu do škole bili što uočljiviji u prometu.

Župan je naglasio odličnu komunikaciju s ravnateljima te izrazio zadovoljstvo funkcioniranjem obrazovnog sustava u protekloj godini, koja je bila prilično složena i puna izazova. Zahvalio im je na uloženom trudu, razumijevanju i strpljenju, a posebno je zahvalio ravnatelju ŽUC-a Dragutinu Guzaliću na dugogodišnjoj suradnji u donaciji sigurnosnih prsluka.

IMG 2281

quote desni 3U prve razrede naših škola upisano je 965 učenika, nešto manje nego prošle godine, a na nama je da se borimo za svakog od njih i osiguramo im uvjete koji ih potiču da budu dobri učenici i dobri ljudi te da svojim primjerom doprinose razvoju našeg društva. Želja nam je da svi oni ostanu živjeti i raditi ovdje te da oplemenjuju našu zajednicu“, istaknuo je župan te dodao kako je godina iza nas najuspješnija što se tiče investicija u obrazovanje:

quote desni 3U partnerstvu s općinama izgradili smo nove školske sportske dvorane, dvije su već otvorene, a sada u rujnu na redu su Rasinja i Kalinovac, a zatim ostaje i Kloštar Podravski. Dodajmo tome i Centar kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu, a uz ostale manje projekte ukupni iznos ulaganja je oko 160 milijuna kuna. To je investicijski ciklus kakav se ne pamti u dugom razdoblju.

IMG 2301

Župan je također naglasio kako je ovo prilika da se apelira na vozače da obrate posebnu pozornost na učenike u prometu, odnosno da budu na posebnom oprezu u blizini škola.

Ravnatelj Guzalić dodao je kako je ŽUC-u uvijek zadovoljstvo pomoći prvašićima da sigurnije krenu u školske izazove te je istaknuo kako mu je ovo deseta godina da sudjeluje u ovoj akciji.

IMG 2338quote desni 3Kroz godine smo mijenjali razne rekvizite, ali uvijek se vraćamo modelu ovih prsluka jer su oni i zakonski odobreni te ih nose svi  koji žele biti uočljivi u prometu. Molimo ravnatelje da prenesu razrednicima i roditeljima da ustraju u tome da ih djeca nose, a ako smo pomogli da samo jedno dijete bude bolje uočeno na cesti, postigli smo naš cilj. Sretan put u prvi razred!“, kazao je ravnatelj Guzalić te se osvrnuo i na druge projekte koje provode uoči početka školske godine, kako bi doprinijeli većoj sigurnosti djece u prometu, primjerice obilježavanje županijskih lokalnih cesta horizontalnom signalizacijom te iscrtavanje znakova škola i zebre. Ujedno se grade i obavljaju ceste, što je također veliki doprinos sigurnosti prometa.

U ime svih ravnatelja obratila se ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac i predsjednica Stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola KKŽ Mirjana Bazijanec koja je zahvalila Županiji i ŽUC-u što brinu o sigurnosti djece te je naglasila kako je pred nama još jedna školska godina puna izazova, koje smatra da će škole, u suradnji s osnivačem, uspješno prebroditi.

IMG 2344quote desni 3Vjerujem da ćemo zajedno i uz vašu podršku pronaći dobra i korisna rješenja kako bi uspjeli održati funkcioniranje i kvalitetu županijskog obrazovnog sustava. Hvala vam na svim ulaganjima, pri čemu posebno moram istaknuti veselje zbog otvorenja nove dvorane u Kalinovcu što je iznimno vrijedna i značajna investicija za sve nas“, dodala je ravnateljica Bazijanec te poželjela svojim kolegama uspješnu novu školsku godinu.

Na radnom dijelu sastanka s ravnateljima raspravljalo se o organizaciji nastave, smjernicama za uštedu energije i proračunu za 2023. godinu.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek te viša savjetnica Sonja Pleše.

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 5. rujna, a župan je tom prilikom ravnateljima, nastavnicima i učenicima poželio mnogo sreće i uspjeha u radu i učenju.

Služba ureda župana


Pročitano 1458 puta