29.08.2022.

Projekt Robotico priveden kraju

6


Strukovna škola Đurđevac danas je u Ferdinandovcu organizirala završnu konferenciju projekta Robotico u sklopu kojeg joj partneri Osnovna škola Ferdinandovac i Csurgo iz Mađarske.

Projekt vrijedan 237.000 eura financirao se kroz program prekogranične suradnje, a svrha mu je bila povećati interes učenika u osnovnim školama za STEM područje, kao i upis učenika u srednje škole u STEM području kroz izradu dva izvannastavna programa za profesore i učenike te izradu priručnika za učenike u području robotike, mehatronike, astronomije, programiranja i 3D modeliranja.

4

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljene je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, koja je zahvalila svima uključenima na doprinosu promociji upisa učenika u zanimanja u STEM području, u čemu i Županija također daje svoj obol. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić i ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar.

U sklopu projekta održano je osam zajedničkih kampova o robotici na kojima su profesori i učenici zajednički dizajnirali robota s teleskopom i kamerom koji može snimati nebo. Zahvaljujući projektu u Osnovnoj školi Ferdinandovac opremljena je i informatička učionica, a organizirano je i zajedničko studijsko putovanje u Njemačku na sajam robotike.

Služba ureda župana

Izvor: Podravski list


Pročitano 993 puta