05.09.2022.

Poruka župana povodom početka nastave: Veselo, marljivo i kreativno u novu školsku godinu!

collage 1


Drage učenice i učenici, poštovane nastavnice i nastavnici, dragi roditelji,

na početku smo još jedne školske godine u kojoj Vas očekuju novi izazovi, ali i nova znanja i iskustva te mnogo veselja i radosti.

Županija je kao osnivač školskih ustanova osigurala sve preduvjete kako bi se učenici i nastavnici mogli zadovoljni vratiti u školske klupe, a posebno me veseli 965 učenika prvih razreda kojima želim posebnu dobrodošlicu jer danas započinje važan dio njihovih života.  Na svima nama je da im prve školske korake učinimo sigurnijima i ljepšima, a apeliram i na sve sudionike u prometu da budu oprezni, poštuju znakove, uspore u blizini škola i čuvaju našu djecu.

Kao jedan od svojih strateških ciljeva, Županija izdvaja značajna sredstva za ulaganje u obrazovanje, a proteklih su godinu dana obilježile nikad veće investicije u tom području, čak 160 milijuna kuna. Izgradili smo školske sportske dvorane u pet općina – Svetom Petru Orehovcu, Svatom Ivanu Žabnom, Kalinovcu, Rasinji i Kloštru Podravskom te zahvaljujem načelnicima na suradnji, a nove će dvorane biti značajan doprinos većoj kvaliteti nastave i sportskih aktivnosti, ali i razvoju lokalnih zajednica.

U Koprivnici i Đurđevcu smo dogradili Obrtničku i Strukovnu školu za potrebe županijskog Centra kompetentnosti, što je ključan korak za reformu strukovnoga obrazovanja koji će donijeti nova zanimanja, suvremenu opremu, veće smještajne kapacitete, dodatno educirane nastavnike, više konkretne prakse i veću suradnju s poslodavcima te lakši ulazak učenika na tržište rada. Građevinski radovi su dovršeni, u tijeku je nabava opreme, a cilj nam je stvoriti novu i modernu obrazovnu paradigmu u strukovnom obrazovanju te ispuniti sve uvjete za suvremeno strukovno obrazovanje 21. stoljeća.

IMG 20220629 WA0013

Brinemo o jednakoj dostupnosti obrazovanja, djeci iz najranjivijih skupina društva, zdravim navikama i sportskim aktivnostima, nadarenim učenicima te mnogim drugim potrebama naše djece i mladih. Kontinuiranim ulaganjima Županija osigurava ravnomjerni razvoj ustanova i njihovo pozicioniranje među izvrsne škole u Republici Hrvatskoj, čemu svjedoče brojni uspjesi i nagrade učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima. 

Nastavnicima, profesorima i ravnateljima želim mnogo strpljenja, razumijevanja i dobre volje u svakodnevnim obavezama, kako bi svoje znanje prenijeli novim generacijama i tako stvorili društvo koje počiva na temeljima kvalitetnog obrazovnog sustava. Neizmjernu podršku svojim savjetima i ljubavlju učenicima će pružiti roditelji koji će im dati sigurnost i ohrabrenje u novim izazovima.

Želim Vam svima da se hrabro suočite s novim obvezama, a školska godina neka Vam bude puna veselja, zadovoljstva, zdravlja, kreativnosti i marljivosti.

U svoje ime i u ime svojih suradnika, želim Vam uspješnu i zdravu novu školsku godinu, a mi ćemo Vam i nadalje s ponosom pružati najbolje moguće uvjete za vaše obrazovanje.

 Župan Darko Koren

Pročitano 1369 puta