05.09.2022.

Rasinja dobila novu školsku sportsku dvoranu vrijednu preko 16 milijuna kuna

Otvorenje dvorane Rasinja 25 NASLOVNA


Župan Darko Koren, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman i ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića Krunoslav Belaj danas su, na prvi dan početka nastave, svečano otvorili novu školsku sportsku dvoranu vrijednu 16,1 milijun kuna.

Ravnatelj Belaj u uvodnom je govoru zahvalio Županiji i Općini što su omogućile realizaciju ovog iznimno značajnog projekta za sve mještane, a posebno djecu i zaposlenike škole, te dodao:

quote desni 3Riječ je o zaokruženoj sportskoj i društvenoj cjelini koju su s nestrpljenjem čekale brojne generacije, a školu pohađa 210 učenika u 19 razrednih odjela. Hvala županu Korenu i Županiji kao osnivaču, načelniku i Općinskom vijeću, izvođačima radova koji su napravili sjajan posao i svima ostalima uključenima.

Zadovoljstvo svečanim otvorenjem još jedne školske sportske dvorane izrazio je i župan, istaknuvši kako su nakon otvorenja dvorana u Svetom Ivanu Žabnom i Svetom Petru Orehovcu te danas u Rasinji, preostale još dvije dvorane koje će također biti svečano otvorene, a riječ je o novim objektima u Kloštru Podravskom te Kalinovcu.

Otvorenje dvorane Rasinja 20

Zahvalivši Općini i načelniku Kolmanu na prihvaćanju inicijative, župan je kazao:

quote desni 3Zajednički smo izgradili dvoranu koja će biti na ponos ovog kraja, ali i cijele Županije. Suradnja i komunikacija Općine i Županije bila je doista besprijekorna te smatram da je upravo to zaslužno za ovakve rezultate. Projekt izgradnje školskih sportskih dvorana vrijedan oko 80 milijuna kuna zasigurno će unaprijediti uvjete obrazovanja, ali i doprinijeti razvoju lokalnih zajednica kroz poticanje društvenih sadržaja. Vjerujem da će se naša suradnja nastaviti i u budućim projektima, a sve kako bismo našim stanovnicima pružili kvalitetniji životni standard.

Župan je dodao kako su u međuvremenu cijene ovakvih radova uvelike porasle, a spomenuo je i kako se nikad više nije ulagalo u sektor obrazovanja, spomenuvši još jedan važan kapitalni projekt – županijski Centar kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu koji će značajno unaprijediti strukovno obrazovanje.

Načelnik Kolman također se složio kako je ovo poseban dan za razvoj cijele Općine, naglasivši:

quote desni 3Obzirom da sami nismo mogli financirati ovaj kapitalni projekt bila je mudra odluka da krenemo u partnerstvo sa Županijom, koja je i inicirala cijelu priču te nam dala povjerenje. Hvala županu na uspješnoj suradnji i svima koji su dali svoj doprinos. Neizmjerno nas veseli što je dvorana dovršena i što izgleda sjajno te što smo dobili multifunkcionalni prostor koji će koristiti svi naši mještani.

Otvorenje dvorane Rasinja 26

Županija i Općina Rasinja zajedničkim su snagama osigurale bolje uvjete školovanja za učenike i nastavnike, ali i veću kvalitetu života svih mještana, a posebno sportaša i udruga koji će moći provoditi svoje aktivnosti u novom i suvremeno uređenom prostoru.

U ime izvođača radova, obratio se predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Radnik Darko Jambreković, zahvalivši Općini i Županiji na povjerenju i dodavši kako vjeruje da će ova dvorana dobro služiti učenicima i djelatnicima škole te potaknuti mlade da se bave sportom. Predsjednik Jambreković zatim je uime izvođača radova uručio sliku dvorane kao uspomenu na ovaj dan, a župan Koren je načelniku Kolmanu uručio vrijednu publikaciju - fotomonografiju Koprivničko-križevačke županije. 

Nakon prigodnih obraćanja i blagoslova svećenika, krenulo se u obilazak dvorane, a spomenimo i kako su program otvorenja uveličali učenici svojim kulturno-umjetničkim programom te demonstracijom sportskih vještina.

Otvorenje dvorane Rasinja 32

Dodajmo kako su današnjoj svečanosti prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih odjela, predsjednik Općinskog vijeća Rasinje Zvonimir Fajfarić te članice i članovi Vijeća, predstavnici županijskih ustanova, stručnog nadzora i projektanti, učenici i učitelji, predstavnici udruga te brojni mještani.

Služba ureda župana


Pročitano 1093 puta