06.09.2022.

Održana 8. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Sjednice Županijske skupštine

20220905 162545


U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici, u ponedjeljak 5. rujna je održana 8. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 19 točaka dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na Odluku o početku mirovanja mandata i početku obnašanja dužnosti zamjenika članova Županijske skupštine, a uvodno se obratila predsjednica Mandatnog povjerenstva Verica Rupčić. Riječ je o dvije izmjene, umjesto Petra Dombaja izabranog s liste Nezavisni dužnost člana Županijske skupštine će obnašati njegov zamjenik Hrvoje Janči, dok će Gorana Gregureka koji je obnašao dužnost kao zamjena Darku Korenu izabranom s liste Mreže nezavisnih lista, Hrvatske stranke umirovljenika Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske narodne stranke, dužnost člana Županijske skupštine će obnašati njihov zamjenik Ivica Srbljinović.

Nakon usvajanja dopune dnevnog reda novom točkom „Donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Ljekarni Koprivnica o uvođenju sustava za upravljanjem skladištem“, župan Darko Koren je obrazložio  Polugodišnji izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu kojim je iskazano da su prihodi i primici u prvom polugodištu ove godine ostvareni sa 395 milijuna kuna, odnosno 44% od godišnjeg plana, dok su rashodi i izdaci Proračuna u prvom polugodištu ostvareni u iznosu od 377,5 milijuna kuna odnosno 41 % od godišnjeg plana. Prihodi i primici u odnosu na prethodnu godinu veći su za 21,9%, pri čemu treba istaknuti kako su prihodi od imovine ostvareni u iznosu 16,6 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći su za 213%, a najveći rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine je s osnova prihoda za eksploataciju sirovina koji su porasli sa 6,6 milijuna kuna na 16 milijuna kuna.

IMG 4182


Nakon što je donesena Odluka o izvršenju Proračuna, župan je obrazložio Izvješće o radu župana Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine koje je nakon rasprave usvojeno. Članice i članovi zatim su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o izdavanju službenog glasila Koprivničko-križevačke županije, a potom je zamjenik župana Ratimir Ljubić obrazložio Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju Savjeta za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji, Odluku o prihvaćanju Akcijskog plana razvoja tematskih staza na podravsko-prigorskom području Koprivničko-križevačke županije, Izmjene i dopune Plana specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje (2020.-2024.) Koprivničko-križevačke županije te Zaključka o davanju suglasnosti na odluke o izmjeni odluke o zakupu poslovnog prostora u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije za obavljanje zdravstvene djelatnosti izvan mreže javne zdravstvene službe, koje su članice i članovi podržali. Također, usvojena je i Odluka o sklapanju I Aneksa Ugovora br. 271/15 o osnivanju prava građenja.

IMG 4179


Skupština je potom usvojila Izvješće o radu Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji za 2021. godinu, koje je predstavio Robert Vulić, nakon čega su u nastavku  donesena sljedeća rješenja: Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika i članova Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za statut i poslovnik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za vodno i komunalno gospodarstvo Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za financije i proračun Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za gospodarski razvoj Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4185


Nakon toga uslijedila su pitanja i prijedlozi članova, čime je završena 8. sjednica Županijske skupštine, a na kraju je predsjednik Felak uputio zahvale na konstruktivnim raspravama.

Služba ureda župana


 

Pročitano 1309 puta