06.09.2022.

Svečano obilježena 12. obljetnica Policijske kapelanije „Sveti Marko Križevčanin“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 4443


Koncelebriranom svetom misom u  crkvi Sv. Nikole biskupa u Koprivnici danas je svečano proslavljena 12. obljetnica Policijske kapelanije „Sveti Marko Križevčanin“.

Misnom slavlju koje je u zajedništvu s kapelanom Policijske kapelanije vlč. Ozrenom Bizekom, dekanom Koprivničkog dekanata Dominikom Vukalovićem  i domaćim župnikom Tomislavom Petrićem te braćom svećenicima predvodio don Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije „Sv. Juraj mučenik“ i dekan Varaždinskog policijskog dekanata, ispred Koprivničko-križevačke županije su prisustvovali zamjenik župan župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik PU koprivničko-križevačke Dragutin Vurnek sa suradnicima, djelatnici Policijske uprave, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević,  predstavnici braniteljskih udruga te vjernici.

IMG 4418


U nadahnutoj propovijedi don Ivica Horvat je podsjetio na mučeništvo sv. Marka Križevčanina kazavši kako su i hrvatski policajci svojim primjerom pokazali nesebičnu ljubav prema domovini i hrvatskom narodu podnijevši najveću žrtvu u Domovinskom ratu, stavljajući svoje živote na oltar domovine. Takva ljubav i odricanje, koju je i sv. Marko Križevčanin pokazao umrijevši mučeničkom smrću i ne odustajući od kršćanstva i katoličke vjere, primjer je svjetla koje moramo slijediti na životnom i duhovnom putu, unatoč svakodnevnim teškoćama koje nose profesije, a posebice ona policijska koja je često teška i bremenita, istaknuo je don Horvat.

Svetu misu su pjesmom uveličali članovi Policijske klape Sveti Mihovil iz Splita koji su nakon misnog slavlja za prisutne održali i mini koncert na kojem su izveli nekoliko domoljubnih i duhovnih skladbi.

IMG 4435


Podsjetimo, Policijska kapelanija „Sv. Marko Križevčanin“ sa sjedištem u Koprivnici osnovana je 14. rujna 2010. godine s ciljem dušobrižničke skrbi katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi.

Služba ureda župana


Pročitano 1656 puta