09.09.2022.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Varaždinske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

viber slika 2022 09 08 19 20 10 773


U novoizgrađenoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Svetom Iliji jučer je održana svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije, a uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao joj je župan Darko Koren.

Svečanost su uveličali i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, varaždinski biskup Bože Radoš, general Mladen Markač te brojni drugi uzvanici.

Varaždinski župan Anđelko Stričak u svom se govoru osvrnuo na brojne realizirane projekte, spomenuvši novu školu vrijednu 61 milijun kuna, natječaj za izgradnju prve dionice brze ceste Varaždin – Krapina te natječaj za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin.

viber slika 2022 09 08 19 13 22 925

Predsjednik Vlade Plenković u svom je govoru naglasio jedinstvo Vlade i Županije u pogledu obrazovanja i ulaganja u mlade, podsjetivši na paket kriznih mjera vrijedan skoro 21 milijardu kuna.

Spomenimo i kako su na svečanosti učenici OŠ Sveti Ilija izveli glazbeno-scenski program „Spomenar“, a dodijeljena su i javna priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu.

Služba ureda župana

Fotografije: Varaždinska županija i Varaždinske vijesti


Pročitano 1449 puta