10.09.2022.

Središte Križevaca ispunjeno brojnim sportskim aktivnostima

Objavljeno u kategorijama: Novosti

oprez u prometu 06


Središte Križevaca od jutra je ispunjeno brojim građanima koji sudjeluju u raznim sportskim događanjima, a podršku ovim sportskim aktivnostima ispred Koprivničko-križevačke županije uputio je župan Darko Koren.

Dan je počeo provođenjem prometno preventivne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ na Strossmayerovom trgu u kojoj sudjeluju djeca iz dječjih vrtića te učenici prvih razreda osnovnih škola. Okupljene su uvodno pozdravili Stjepan Krpanić, predsjednik AMK-a Križevci te Stjepan Peršinu,  tajnik AMK-a Križevci koji je kazao kako se sinergijom AMK-a, Grada, Županije, PU KKŽ te dječjim vrtićima i osnovnim školama može učiniti mnogo kako bi se zaštitila djeca u prometu.

Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci kazao je kako policijski službenici pojačano nadziru promet te provode edukativne i preventivne akcije, dok je gradonačelnik Mario Rajn iskazao zadovoljstvo što Grad podupire ovu akciju.

Župan Koren je kazao kako je program preventivne akcije jedan od  onih programa zbog kojih je ponosan što je Križevčanin i na kojem pokušava svake godine osobno prisustvovati.

oprez u prometu 18


quote desni 3Sudjelovanje u prometu je prilično kompleksna disciplina koja zahtjeva odgoj te smo svjesni da je to najbolje započeti kod upravo u dobi naših mališana. Suradnjom svih sudionika, škola, vrtića,  institucija i službi, možemo učiniti mnogo kako bi naše najmlađe educirali i najvažnije, zaštitili ih od opasnosti koje su prisutne na našim prometnicama. Svi zajedno podignimo svijest važnosti poštivanja prometne kulture i budimo odgovorni u prometu, naglasio je župan.

Odmah nakon ove akcije, uslijedio je glazbeno scenski nastup Križevačkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Križevci, a potom je startala utrka – 13. Županijskog polumaratona „Kalnik-Križevci ´22 – KTC“ s trga Stjepana Radića u Kalniku i „3. Križevačke osmine“ sa Strossmayerovog trga.

Proglašenja i podjela nagrada trkačicama i trkačima održat će se na Gradskom stadionu u Križevcima.

oprez u prometu 32

Dodajmo da se na Gradskom stadionu održava utrka djece „Radost trčanja“ na 60, 100, 200 i 300 metara, a nakon utrka, u popodnevnim satima u Skate parku u Ulici Franje Tuđmana počet će Skate and fun natjecanje koje će okupiti najrenomiranije natjecatelje i suce iz Hrvatske i inozemstva kao i sve hrvatske skateboard klubove.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


 
 
Pročitano 356 puta