11.09.2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkvena obilježilo 130. rođendan

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

PRO 5701


Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkvena u subotu je svečano proslavila jubilarnu 130. godišnjicu postojanja. Svečanoj sjednici je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren koji je čestitao veliki jubilej te u prigodnom govoru kazao kako je Cirkvena malo mjesto, koje zahvaljujući vatrogastvu živi i izgleda puno veće nego što to realno jest.

PRO 5781

quote desni 3Dobrovoljno vatrogastvo zaslužno je za opći dojam sredine, a ovdje njabolje vidimo koliko ono znači za stanovnike i cijelu zajednicu. Ishodište vatrogastva upravo je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a naša županija je zasigurno jedna od najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj na što smo izuzetno ponosni, kazao je župan te poručio svima da ne posustanu u čuvanju hrvatskog vatrogastva.

Prigodnim riječima su se obratili i načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, Tomislav Kučina, u ime DVD-a Sveti Ivan Žabno, predstavnik iz susjedne Republike Slovenije iz PGD Slovenska Bistrica, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, Miroslav Petračija, u ime Udruge žena Stari Graničar Zlata Kušec te u ime tvrtke Radnik d.d. Križevci, Darko Jambreković.

Sjednicu je vodio tajnik DVD-a Marin Požgaj, a na svečanosti su dodijeljena brončana, srebrna i zlatna odličja i vatrogasna priznanja te priznanja pokroviteljima i sponzorima, pripadnicima ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava.  Sednica je završena nastupom KUD-a “Stari graničar” iz Cirkvene.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1187 puta