13.09.2022.

Hlebine proslavile Dan Općine i blagdan Imena Marijinog

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20220912 180616


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Hlebine u prostorijama Galerije naivne umjetnosti jučer je obilježen Dan općine i blagdan Imena Marijinoga.  Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec, a potom je načelnica Općine Božica Trnski podsjetila na provedene projekte u protekloj godini u kojoj se ističu radovi na projektu aglomeracije vrijedne tri milijuna kuna, rekonstrukcije Galerije i Društvenog doma vrijedne 1,5 milijun kuna, a završena je i modernizacija javne rasvjete, pomaže se mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja, kao i školarcima, a Općina sufinancira i rad dječjeg vrtića.
IMG 4943

quote desni 3Hvala svima koji ste nam pomogli, a posebno Županiji, ministarstvima s kojima surađujemo, županijskim i gradskim tvrtkama te kolegama načelnicima koji su nam velika potpora. Bez vas, ovo sve što smo napravili ne bi bilo moguće, vjerujem da će se plodonosna suradnja nastaviti i u idućim godinama mandata“, istaknula je načelnica Trnski.

Uime načelnik se obratio Mirko Perok, načelnik  Općine Virje koji je poželio Hlebinama daljnji razvoj te zajedništvo kako bi se realizirali planirani projekti, a lijepim riječima se obratila i predstavnica slovenske općine Šentjur koja je kazala kako je umjetnost i suradnja između likovnih udruga spojila ova dva mjesta na najbolji način te je poželjela da se veliko prijateljstvo još više produbi.

Čestitku je u prigodnom govoru uputio i župan Darko Koren koji je istaknuo da Općina Hlebine, iako po broju stanovnika spada u manje općine, po svojem značaju i vrijednosti koju ima za Županiju, Hrvatsku, ali i izvan granica domovine, spada u najposebnija mjesta kojim se svi ponose.

IMG 4964

quote desni 3

Danas smo u ovom hramu kulture koji je jedan od najvažnijih prostora na našem području i čiji značaj svi dobro poznajemo i osjećamo. Galerija i umjetnine predstavljaju neprocjenjivo bogatstvo koje ne samo da oživljavaju, već i čuvaju kulturni identitet Podravine. Drago mi je što svaki puta kada dođemo u Hlebine, primijetimo nešto novo, a i sami smo uključeni u brojne projekte koje uspješno provodite. Županija će i dalje biti podrška na vašem putu koji nije lagan, no budite ponosni jer učinili ste mnogo i siguran sam da će uspjeha biti i u razdoblju koje je pred nama, poručio je župan te čestitao svim mještanima Dan općine i blagdan Imena Marijinog.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, na kraju je svečanosti uputio čestitku Općinskom vodstvu te istaknuo važnost zajedništva koje će omogućiti daljnji prosperitet Hlebina.

IMG 4978

quote desni 3Iako je ovo kolijevka naivne umjetnosti, Hlebinčani su sve osim naivni, a to najbolje pokazuju projekti i ovih nekoliko milijuna kuna koji su pametno investirani kako bi se još više podigla kvaliteta života mještana. Važno je da nastavite u tom duhu, a pri tome je najvažnija sinergija sa Županijom, ostalim općinama i tijelima državne vlasti, to je garancija da će se realizirati sve što ste planirali u budućnosti, zaključio je Sobota uz čestitku svima koji sudjeluju u pripremi projekata.

IMG 4988

Svečanosti su uz članice i članove Općinskog vijeća  prisustvovali i brojni načelnici općina, crkveni uzvanci, predstavnici županijskih ustanova, članovi udruga koje djeluju na području općine te drugi gosti i uzvanici, a sjednicu je nastupom uveličao i crkveni zbor župe sv. Katarine.

Služba ureda župana


Pročitano 1491 puta