21.09.2022.

Održan Dan otvorenih vrata projekta KopriVITA

IMG b8eabb0a07040a608904b4621d35f1a7 V


U Koprivnici je održan Dan otvorenih vrata projekta "Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme" kojemu je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Kao što je naglasila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice Marija Mraz, jedan od ciljeva u projektu bio je otvaranje društvenog poduzeća u kojemu su zaposlene tri osobe s invaliditetom, kao i jedna osoba bez invaliditeta.  

Pročelnica Blažek zahvalila je predsjednici Mraz na doprinosu poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovoj inkluziji u lokalnu zajednicu, s naglaskom na zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz socijalno poduzetništvo. Dodala je kako Županija podržava ovaj projekt, kao i druge aktivnosti udruga osoba s invaliditetom, a ove je godine povećala sredstva koja se izdvajaju za to područje.

U nastavku događanja, okupljeni su se upoznali s djelatnostima poduzeća KopriVITA d.o.o. u sklopu kojeg je pokrenuta proizvodnja proizvoda s dodatkom koprive, koji su bili na raspolaganju za degustaciju.

Dodajmo i kako poduzeće trenutno radi u privremenom pogonu, do završetka trajnog prostora u koprivničkom Kampusu, a Danu otvorenih vrata prisustvovali su i predstavnici Grada Koprivnice.

Služba ureda župana


 

Pročitano 928 puta