23.09.2022.

U PU koprivničko-križevačkoj održan svečani prijem uoči Dana policije i blagdana Svetog Mihovila

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 7042


U prostorijama PU koprivničko-križevačke danas je povodom Dana policije, koji će se obilježiti idućeg tjedna na blagdan Svetog Mihovila, upriličen svečani prijem načelnika PU KKŽ Dragutina Vurneka koji je ugostio predstavnike jedinica lokalne samouprave, pravosudnih institucija i državne uprave, ministarstva branitelja, udruga te bivše načelnike. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok su ispred gradova Koprivnice i Đurđevca, prijemu nazočili gradonačelnici Mišel Jakšić i Hrvoje Janči.

IMG 7037


Načelnik Vurnek je u govoru istaknuo kako PU KKŽ u svojem mirnodopskom djelovanju unatoč zahtjevnim okolnostima u posljednjih nekoliko godina radi iznimno predano i profesionalno, a podsjetio je i na slavne dane Domovinskog rata u kojem je ova „mala policijska uprava“ dala gotovo 2.000 ratnika što je uistinu impozantna brojka. Uz veliki pijetet prema 20 smrtno stradalih i 170 ranjenih djelatnika u tom slavnom razdoblju hrvatske povijesti, PU je danas okrenuta prema novim izazovima i sigurno na njih odgovara, uz veliku suradnju s lokalnom vlašću i zajednicom kojoj stoji na usluzi, istaknuo je načelnik te zahvalio svim djelatnicima i suradnicima na predanom i kvalitetnom radu.

Čestitku su uputili i zamjenik Ljubić te gradonačelnik Jakšić, koji su u prigodnim govorima istaknuli kako je PU KKŽ sa svim svojim postajama pokazala veliko jedinstvo, ne samo  u kriznim situacijama već i u brojnim drugim slučajevima te su zahvalili na partnerskom odnosu i suradnji koji se njeguju od samih početaka. Pohvalili su rad službenika koji radom na terenu, ali i brojnim edukacijama i preventivnim akcijama čine da općine, gradovi i cijela županija budu sigurnije mjesto za život.

IMG 7113

Nakon govora zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin je predstavio rad nekadašnje Specijalne policije te suvremene Interventne jedinice policije, a uzvanici su mogli razgledati i dio opreme koja se koristi prilikom obavljanja policijskih zadaća.

Dodajmo kako je delegacija Policijske uprave danas položila vijenac na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata te je održana Sveta misa za poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova u kapelici Svetog Florijana koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.

Služba ureda župana


Pročitano 361 puta