26.09.2022.

Svečano proslavljena 25. obljetnica Varaždinske biskupije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

25 god biskupije 044


U nedjelju, 25. rujna svečanim euharistijskim slavljem, na prostoru iza varaždinske katedrale, proslavljen je srebrni jubilej – 25. obljetnica uspostave Varaždinske biskupije. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Na misnom slavlju, koje je predvodio Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelovali su brojni vjernici, biskupi, svećenici, redovnici, redovnice, laici. Na početku mise, okupljenima je riječi pozdrava i dobrodošlice uputio biskup domaćin mons. Bože Radoš koji je podsjetio na povijest biskupije te zahvalio svojim prethodnicima, pokojnom mons. Marku Culeju te mons. Josipu Mrzljaku koji su bili na čelu biskupije.

25 god biskupije 024
Kardinal Josip Bozanić je u svojoj homiliji između ostalog rekao kako je srebrni jubilej Varaždinske biskupije prigoda ponovo vidjeti što je sve zasijano te što se i kako razvija, a  na kraju euharistijskog slavlja svima okupljenima obratio se mons. Puljić. Preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK, pročitao je čestitku apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue koju je uputio biskupu Radošu.

Izvor: Varaždinska biskupija i Varaždinske vijesti

Služba ureda župana


Pročitano 2979 puta