01.10.2022.

Županijski Savjet za umirovljenike informirao građane o reformi obiteljskih mirovina

IMG 7975

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održava tribine u sva tri županijska grada. Nakon Križevaca, tribina je danas održana i u Koprivnici, u prostoru Udruge Matice umirovljenika Koprivnica.

Tribini su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Maja Blažek i ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne Željka Koluder-Vlahinja, uz predsjednika Savjeta Željka Pintara, člana Savjeta Željka Šempera, predsjednika Udruge Matice umirovljenika Koprivnica Slavka Dedija i brojne umirovljenike.

IMG 7969

Tema tribine bila je reforma obiteljskih mirovina, s osvrtom na paket mjera Vlade Republike Hrvatske, a prezentirao ju je Željko Šemper koji je kazao kako će promjene stupiti na snagu od 1. siječnja iduće godine.

Zamjenik Ljubić pozdravio je prisutne i čestitao im Međunarodni dan starijih osoba, istaknuvši odličnu suradnju Županije i Savjeta, kao i Udruge umirovljenika. Također je zahvalio Savjetu i predsjedniku Pintaru na brojnim korisnim inicijativama i prijedlozima koji su rezultirali poboljšanjem kvalitete života umirovljeničke populacije, dodavši kako će Županija i nadalje provoditi programe koji će unaprijediti njihov standard.

Predsjednik Savjeta Pintar zahvalio je umirovljenicima na odazivu te Županiji na podršci, također čestitavši okupljenima Međunarodni dan starijih osoba uz prigodne riječi.

 Služba ureda župana


Pročitano 1399 puta