01.10.2022.

Otvoreni jesenski 29. Podravski motivi s temom mošta i kostanja

Dizajn bez naslova1


Predajom ključeva Grada Koprivnice naivnom umjetniku Zlatku Štrfičeku danas su u Koprivnici svečano otvoreni jesenski 29. Podravski motivi s temom mošta i kostanja.

Manifestaciji su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, uime organizatora direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan te ostali uzvanici i građani. 

U financijsku podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica, a župan Koren je u svim obraćanju prilikom otvorenja naglasio značaj naivne umjetnost kao prepoznatljivosti i kulturnog brenda naše županije.

IMG 8439

Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo ovakve manifestacije od kulturnog značaja za Grad i Županiju, koje ujedno obogaćuju našu turističku ponudu, te svim umjetnicima i ostalim sudionicima želim uspješno predstavljanje svojih aktivnosti“, dodao je župan Koren.

Gradonačelnik Jakšić također se pridružio zahvalama naivnim umjetnicima i ostalim sudionicima manifestacije, pozvavši građane da tijekom vikenda uživaju u brojnim programima.

Ovogodišnja manifestacija posjetiteljima nudi sajam naivne umjetnosti te prikaz tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva Podravine, kao i jesenske delicije koje će pripremiti brojne udruge. Muzej grada Koprivnice predstavlja izložbu „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ te su za javnost otvorene i Galerija Mijo Kovačić, Galerija skulptura Ivan Sabolić i Galerija naivne umjetnosti, a očekuju nas i nastupi KUD-ova, puhačkog orkestra Grada Koprivnice te 14. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ koji podržavaju Županija i Savez Alpe Jadran.

Program manifestacije možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana

Pročitano 1170 puta