05.10.2022.

Potpisani ugovori za sufinanciranje projekata udruga ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savez Alpe Jadran

IMG 8882


U prostorijama Koprivničko-križevačke županije danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodijeli financijskih sredstava udrugama na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2022. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Ugovore je s predstavnicima udruga ispred Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren.

Ugovore sa Županijom su sklopili Folklorni ansambl Koprivnica (za projekt 14. Međunarodni susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“), Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije (za projekt 15. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine), Društvo za povjesnicu i starine Molve (za projekt Dani duhovnosti i baštine „Đuro Kokša“), Klaster vinara Podravine i Prigorja (za projekt Promocija i valorizacija vinogradarskih područja Mure, Drave i Dunava) te Udruga „Stari zanati“ (za projekt Šetnja kroz naivu i umjetnička kolonija).

Ukupan iznos sufinanciranja je 80 tisuća kuna, a kako je naglasila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, naša je Županija odgovorna za rad Tematske koordinacijske točke iz područja ruralnog razvoja i etničke baštine i smisao ovakvih projekata je povezivanje istih djelatnosti, ali s partnerima iz različitih geografskih područja. Svaka od ovih udruga. Dodala je Ivančić, morala je kao uvjet osigurati tri partnera članica Saveza Alpe Jadran što je dodana vrijednost projekta.  

Župan Koren je istaknuo kako je Županija kao članica Saveza Alpe Jadran, unazad osam godina sufinancirala ukupno 36 projekata u iznosu od 451 tisuću kuna, dok je Savez do sad sufinancirao ukupno 58 projekata udruga s područja županije sa 115 tisuća eura što je preko 1,3 milijuna kuna.

IMG 8830


„Vjerujem da su potpisnici ugovora zadovoljni što su osim kroz prijavu na natječaj Saveza Alpe Jadran, dobili i županijska sredstva jer znamo koliko je za udruge financiranje projekata kompleksan proces. Na ovaj način možete lakše realizirati ono što se zacrtali, no nije sve u financijskom aspektu. Svrha ovakvih projekata koje provodite je otvaranje nekih novih perspektiva kroz međunarodnu suradnju, razmjenu iskustava i razvoj civilnog društva, a to ima itekako veliku vrijednost“, naglasio je župan.

Riječima zahvale su se obratili i Tihomir Želimorski ispred udruge Stari zanati, Marijanko Ređep ispred Klastera vinara Podravine i Prigorja, Nada Šešić iz Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ te Dragutin Kokša, tajnik Društva za povjesnicu i starine Molve.

Dodajmo na kraju kako Savez Alpe Jadran okuplja regije-županije iz Austrije, Slovenije i Hrvatske (Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju), a očekuje se da će Savezu uskoro prisupiti i Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Služba ureda župana


 

Pročitano 1084 puta