06.10.2022.

U tijeku je obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

IMG 9016


Patronažne sestre Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije danas su u koprivničkom parku organizirale obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja koji traje od 1. do 7. listopada.

Podršku ovom događanju dali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice, kao i Biserka Zlatar, pomoćnica za sestrinstvo ravnateljice Doma zdravlja.

IMG 8970

Cilj obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja je podizanje svijesti u javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, a ujedno je naglašena važnost zdravih stilova života i sportskih aktivnosti, a posebno hodanja. Moto je "Zauzmimo se za dojenje-edukacija i podrška", a patronažne sestre brojnim su okupljenima, a posebno majkama, pružile važne informacije o dojenju.

IMG 8973

Spomenimo i kako Dom zdravlja ima organizirane grupe za dojenje u sva tri županijska grada – Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a po potrebi, grupe se organiziraju i u općinama. Zainteresirane žene mogu se javiti patronažnim sestrama u Domu, gdje će dobiti sve informacije, a dodajmo i kako će se sutra s početkom u 10 sati na glavnom križevačkom trgu održati obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja.

Kao što je naglašeno na događanju, ovakvim inicijativama nastoji se pružiti podrška majkama koje doje ili žele dojiti svoju djecu te poslati pozitivna poruka o vrijednosti dojenja.

Služba ureda župana


Pročitano 358 puta