07.10.2022.

Uspješan nastavak projekta Novi početak

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Novi početak

IMG 9111


U prostorima Županijske uprave danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak. Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i Razvojne agencije PORA koji su razmatrali tekuće aktivnosti i buduće planove. Budući da su radovi na uređenju sigurne kuće završeni, kuća je predana na upravljanje HERA-i, te je njena predsjednica Marina Švagelj Jažić predstavila detalje oko buduće organizacije rada u novom prostoru.

U tijeku je postupak javne nabave opreme, nakon koje će kuća biti opremljena i spremna za prihvat korisnika koji su još uvijek smješteni u privremenom prostoru.

U Đurđevcu je 22.rujna održana javna kampanja „Za nasilje nema opravdanja“, koja je vrlo dobro prihvaćena među građanima, a također su nabavljeni i novi promotivni materijali. Također je odrađena i medijska promocija projekta.

Na sastanku je bilo riječi i o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještavanjima.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana

potpis članak

Pročitano 1018 puta