08.10.2022.

Održana jubilarna 10. likovna radionica „Peski-Art 2022. Đurđevac“

IMG 9130


U prostorijama Doma Mladen Markač danas je otvorena jubilarna 10. likovna radionica „Peski-Art 2022. Đurđevac“, kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

IMG 9137

Radionicu je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je organizatorima i umjetnicima čestitao jubilarnih deset godina djelovanja naglasivši kako je u tom vremenu, uz činjenicu da se organizacijom ovakvih događaja čuva sjećanje na važne događaje iz naše recentne povijesti, na likovnim kolonijama nastalo mnogo vrijednih umjetničkih djela koje krase brojne ustanove i gradove diljem države. Otvorenju radionice prisustvovao je i županijski pročelnik Marijan Štimac.

IMG 9127

Prisutnima su se obratili i predsjednik Udruge Franjo Mihočka, ispred Grada Đurđevca Matija Bažulić te predstavnici Mjesnog odbora i slikara, odnosno sudionika radionice. I ovaj su se put odazvali brojni likovni stvaratelji, a djela će nakon opremanja i svečane izložbe „Podravina svojemu generalu“ biti darovana Veteranskom centru Podružnici Šibenik

Spomenimo i kako je radionica održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH te Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

 Služba ureda župana


Pročitano 764 puta