09.10.2022.

Saša Višak prvak Hrvatske, Josip Martinović viceprvak na Državnom natjecanju orača

prelog2


U Prelogu je ovog vikenda održano 18. Državno natjecanje u oranju na kojem su vještine pokazali predstavnici iz 16 županija koji su se natjecali u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci. Sjajne rezultate ostvarili su orači iz Koprivničko-križevačke županije, Saša Višak koji je postao prvak Hrvatske u kategoriji pluga ravnjaka, a Josip Martinović zauzeo je drugo mjesto u kategoriji pluga premetnjaka. Koprivničko-križevačka županija tako je osvojila ekipno prvo mjesto.

oranje4Otvorenju su prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, predstavnici Grada Preloga i Međimurske županije, dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, Siniša Hrgović, dopredsjednik HUONO-a te predsjednik Županijske Udruge orača Darko Novotni.

Dodajmo kako su Višak i Martinović, inače članovi Udruge orača Koprivničko-križevačke županije, ponovno su pokazali vještinu i talent na najvišem natjecateljskom nivou u oštroj konkurenciji te zasluženo dodali nove vrijedne trofeje u svoje vitrine. Županijska Udruga orača djeluje od 2007. godine, a trenutno imaju čak 47 članova. Veliku podršku svih ovih godina pruža im Koprivničko-križevačka županija koja je prepoznala vrijednost rada Udruge i njezinih članova te im pomogla kroz sufinanciranje natjecanja i kupnju natjecateljskih plugova.
Pobjedniku i viceprvaku Hrvatske čestitamo na sjajnom uspjehu te promociji Koprivničko-križevačke županije!

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana


 

Pročitano 1399 puta