13.10.2022.

Đurđevačka Gimnazija predstavila program Erasmus akreditacije i projektne aktivnosti

WhatsApp Image 2022 10 12 at 13.54.26


U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac u srijedu, 12. listopada je održano predstavljanje Erasmus akreditacije i projektnih aktivnosti koje će Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva  provoditi ove školske godine. Predstavljanju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek,  ravnatelj Tomislav Ostojić sa suradnicama te predstavnik Grada Đurđevca Matija Bažulić.

Zamjenik Ljubić  čestitao je školi na dosad provedenim europskim projektima te istaknuo važnost obogaćivanja redovne nastave kvalitetnim projektima koji učenicima omogućavaju stjecanje novih znanja i iskustava, upoznavanje novih kultura i širenje vidika.

Ravnatelj Ostojić upoznao je prisutne s projektom TAKE EU, dok je koordinatorica Erasmus projekata Ana Huzjak govorila o značaju Erasmus akreditacije koja je u prvom ciklusu školi donijela financijska sredstva u iznosu od 87.320,00 EUR i omogućila sudjelovanje nastavnika u strukturiranim tečajevima te dugoročne i kratkoročne mobilnosti za više od trideset učenika u prvoj godini projekta. Osvrnula se i na veliko priznanje koje je škola dobila prošle godine kroz Europsku nagradu za inovativno poučavanje za Erasmus projekt IMAGINE. kroz koji je gimnazija osigurala financijska sredstva od 20.000,00 EUR za razvijanje kurikuluma vezanog uz podučavanje o europskim vrijednostima i kulturi.

WhatsApp Image 2022 10 12 at 13.54.26 1


Erasmus akreditacija je novi oblik dugoročnog financiranja Erasmus projekata koji iskusnim korisnicima omogućava lakši pristup financijskim sredstvima u razdoblju od 5 godina. Erasmus akreditacija obuhvaća niz aktivnosti koje podupiru ključne ciljeve institucije, a za đurđevačku gimnaziju to je stručno usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika te razvijanje vještina učenika kroz široki spektar dodatnih sadržaja koji bi učenike trebali privući upravo gimnazijskom usmjerenju.

Okupljenima su se obratili i Matija Bažulić te predsjednik Vijeća učenika Željko Zebec koji su prenijeli svoja iskustva s Erasmus programima u kojima su sudjelovali.

Izvor: Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva

Služba ureda župana


Pročitano 1170 puta