13.10.2022.

Župan održao prijem povodom uspjeha članova županijske Udruge orača na 18. Državnom natjecanju u oranju

IMG 9668

Povodom uspjeha koje su ostvarili na 18. Državnom natjecanju u oranju, župan Darko Koren danas je u prostorima Županijske uprave održao prijem za članove Udruge orača Koprivničko-križevačke županije.

Na natjecanju su snage odmjerili najbolji orači iz cijele Hrvatske, a prvo je mjesto u ukupnom poretku ostvarila upravo naša županija, zahvaljujući vještinama i znanju koje su pokazali naši orači. Saša Višak osvojio je prvo mjesto u kategoriji pluga ravnjaka, a Josip Martinović drugo mjesto u kategoriji pluga premetnjaka.

Župan im je uputio čestitke na tom uspjehu, kao i na prijašnjim uspjesima na natjecanjima oranja kroz koje su promovirali Koprivničko-križevačku županiju. Spomenimo kako je Saša bio prvak Hrvatske četiri puta, prvak Županije devet puta, a nastupio je na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u, gdje je ostvario zapažene rezultate. Josip je prvak Županije bio pet puta, natjecao se kao najmlađi član Udruge, a nastupio je i na državnim natjecanjima.

IMG 9621

quote desni 3Županija dugi niz godina podržava rad i aktivnosti Udruge orača, koja je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, a naši su orači na još jednom natjecanju pokazali svoja znanja i vještine i na tome im treba od srca čestitati. Prepoznali smo vrijednost Udruge od samog početka te pomogli članovima u sufinanciranju natjecanja i kupnji natjecateljskih plugova, a nadamo se kako smo time bar malo doprinijeli ovim uspjesima. Pohvaljujem vas na entuzijazmu i predanosti koje ulažete u ovu disciplinu te vam želim još mnogo odličnih rezultata“, istaknuo je župan te dodao kako je njegovom Odlukom za Udrugu osigurana novčana nagrada povodom uspjeha orača.

IMG 9675

Predsjednik Novotni zahvalio je na prijemu i nagradi te istaknuo kako djeluju od 2007. godine, a cilj im je promicanje natjecanja u oranju te edukacija poljoprivrednika u obradi tla. Županiji je zahvalio na podršci i pomoći u kupnji natjecateljskih plugova, organizaciji natjecanja i drugim aktivnostima, istaknuvši kako smo jedna od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

quote desni 3„Naši su orači još jednom svojim znanjem i angažmanom pokazali zašto su najuspješniji u Hrvatskoj, a vjerujem kako ćemo i na natjecanjima koja slijede nastaviti ovakve uspjehe. Ključna nam je podrška Županije i drugih partnera jer natjecanja, edukacije i održavanje opreme iziskuju velike troškove te vam zahvaljujem na dugogodišnjoj suradnji“, kazao je predsjednik Novotni, dodavši kako smo jedina županija u Hrvatskoj koja je održala 20. natjecanje orača.

Uspješni orači Saša Višak i Josip Martinović zahvalili su županu i suradnicima na prijemu, kao i Županiji na kontinuiranoj potpori, što se posebno odnosi na kupnju i održavanje opreme bez koje se ne bi mogli natjecati. Govoreći o državnom natjecanju, kazali su kako je sudjelovalo mnogo odličnih mladih orača, no za njihove odlične rezultate bilo je presudno iskustvo koje grade godinama i podrška svih uključenih. Sljedeće godine u planu je sudjelovanje Saše na svjetskom natjecanju u oranju, a 29. listopada održat će se 2. revijalno natjecanje orača sjeverozapadne Hrvatske.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, tajnica Udruge Zdenka Marić te županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac.

Služba ureda župana


Pročitano 1084 puta