18.10.2022.

U koprivničkoj Obrtničkoj školi obilježavaju se Dani Erasmusa

20221013 175920


Prošli su tjedan obilježeni šesti Dani Erasmusa na razini Europe, a koprivnička Obrtnička škola u njima je sudjelovala po drugi put i to nizom događanja koja će se održavati kroz cijeli listopad i studeni.

Slatke delicije 2022

Obrtnička škola u Erasmus+ K1 projektima kontinuirano sudjeluje od 2009. godine, a do danas im je odobreno 14 projekata vrijednosti 540.000 eura u kojima je sudjelovao 221 učenik i 24 nastavnika. Važno je napomenuti da je škola od 2015. godine nositeljica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (prva strukovna škola u Hrvatskoj koja je dobila takvu povelju), kao i Erasmus+ akreditacije, dok je dosadašnja koordinatorica projekata Ljiljana Mraz ove godine imenovana Erasmus+ ambasadoricom (uz još tri takva ambasadora u školama na području županije). Nova školska koordinatorica je Ana Borko, a škola je dosad surađivala s osam partnerskih zemalja (Njemačka, Mađarska, Španjolska, Slovenija, Češka, UK, Švedska, Francuska) i 18 partnerskih ustanova.

Postojna 2022 1

Jedan od glavnih ciljeva sudjelovanja u Erasmus+ projektima je usavršavanje u struci za učenike i nastavnike, a osim stručnih kompetencija i vrijednog iskustva, učenici uče kako se snalaziti u međunarodnom okruženju, surađivati s vršnjacima te prezentirati svoja znanja i vještine.

Spomenimo i kako se ove godine slavi 35 godina djelovanja Erasmus+ programa, odnosno 15 godina prisustva u Hrvatskoj, a na retrospektivnu proslavu u Zagrebu, kao predstavnik svih strukovnih škola u Hrvatskoj, bila je pozvana upravo koprivnička Obrtnička škola.

Služba ureda župana

Pročitano 316 puta