21.10.2022.

Suradnjom općina i PORA-e osigurana sredstva za sedam vrtića na području županije

Logo final potpora 300x142

Općine Đelekovec, Gola, Gornja Rijeka, Koprivnički Ivanec, Legrad, Sveti Petar Orehovec i Virje u suradnji s PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko u srpnju su prijavile sedam projekata izgradnje, dogradnje i opremanja vrtića na području Koprivničko-križevačke županije koji su pozitivno ocijenjeni i odobreni za financiranje.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 18.504.430,00 kuna, a provedbom će se osigurati infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području spomenutih općina. U Đelekovcu, Goli i Koprivničkom Ivancu planira se gradnja i opremanje vrtića, dok će se vrtići u Gornjoj Rijeci, Legradu, Svetom Petru Orehovcu i Virju dograditi i opremiti. U okviru prijavljenih projekata predviđena je izgradnja i dogradnja 14 dodatnih dnevnih boravaka, od čega 6 vrtićkih i 8 jasličkih, čime će se osigurati dodatnih 216 mjesta za sudjelovanje djece u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Dodajmo kako su projekti prijavljeni na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova", prvi poziv financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026, a Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi projektnih prijedloga u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji se financira temeljem Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ

Logo spojeno uz poru po potporu 768x88

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 719 puta