24.10.2022.

Klara Miklošić izabrana za predstavnicu Koprivničko-križevačke županije u Nacionalnom vijeću učenika

Izbor za Nacionalno vijeće učenika 6


U prostorijama koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ danas je održan izbor učeničkih predstavnika Koprivničko-križevačke županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske.

Predstavnike učeničkih vijeća osnovnih i srednjih škola uvodno su pozdravili ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić te zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek, koji su kandidatima poželjeli uspješan izbor te naglasili važnost odabira u Nacionalno vijeće u kojem će se čuti i glas učenika Koprivničko-križevačke županije.

Izbor za Nacionalno vijeće učenika 1

Kandidati su se potom kroz kratka izlaganja predstavili svojim kolegama, pri čemu su istaknuli da će zastupati učeničke interese te raznovrsnost i dostupnost školskih aktivnosti uz aktivnije uključivanje mladih u život lokalne zajednice. Nakon glasanja za predstavnika Koprivničko-križevačke županije u Nacionalnom vijeću učenika izabrana je Klara Miklošić (Umjetnička škola Fortunat Pintarić Koprivnica), a za zamjenika je izabran Josip Mikulić (Gimnazija Fran Galović).  

Dodajmo da Nacionalno vijeće učenika kao oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života djeluje kao predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja i tako pridonosi poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske. Vijeće se sastoji od 21 člana – po jedan član iz svake županije i Grada Zagreba, a članove Vijeća se na razini županija bira na mandat od dvije kalendarske godine.

Služba ureda župana


 

Pročitano 1030 puta