29.10.2022.

U Peterancu otvorena 29. Galovićeva jesen

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 1590


U Galeriji „Ivan Sabolić“ u Peterancu jučer je svečano otvorena 29. Galovićeva jesen, a događanju je uime Koprivničko-križevačke županije, koja podržava manifestaciju, prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Galovićeva jesen – međunarodni festival književnosti koji se organizira u spomen na najznačajnijeg kajkavskog književnika Frana Galovića ove se godine odvija od 28. listopada do 5. studenoga. Organizator je Društvo hrvatskih književnika Podravski-prigorski ogranak, a uz Galovićev rodni Peteranec, lokacije događanja su Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

IMG 1635

Zamjenik Ljubić zahvalio je organizatorima i svima uključenima na čuvanju sjećanja na Frana Galovića, naglasivši kako je važno da ga upoznaju mlade generacije. Čestitao je svim sudionicima natječaja te pozvao građane da podrže bogat program manifestacije, koja je prerasla odavno prerasla lokalne okvire.

IMG 1617

Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik Organizacijskog odbora Festivala Marko Gregur te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Bemian Duet, polaznici Dječjeg vrtića Lastavica, Teo Jambrek, Bruno Kašić i Ivana Betlehem te pjesnik Milan Frčko koji je predstavio svoje djelo „Haljina od tišine“, čije je izdavanje podržala i Županija.

Udruga žena Hrvatsko srce za posjetitelje je pripremila mudline, dok su vatrogasci DVD-a Peteranec pekli kestene.

PROGRAM 29. GALOVIĆEVE JESENI

Služba ureda župana


Pročitano 760 puta