06.11.2022.

Održana 15. Velika martinjska špelancija - županijsko Martinje 2022.

 Naslovna


U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 5. studenoga u prostorijama ugostiteljskog objekta Avalon u Koprivnici, održana je 15. Velika martinjska špelancija -županijsko Martinje, koja je okupila brojne zaljubljenike u vinsku kapljicu, pedesetak martinjskih biskupa - meštara ceremonijala iz čitave Hrvatske i gostiju iz Mađarske te brojne vinare i vinogradare iz Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije koja je ove godine bila i partner manifestacije.

Svečanom programu su prisustvovali i župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, županijski pročelnici, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i članica Uprave Ljiljana Šapina, dok je ispred TZ Virovitičko-podravske županije prisustvovala direktorica Martina Jakelić.

Martinjska spelancija 19

Na početku bogatog programa podijeljene su diplome i zahvalnice prisutnim vinarima, a pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev je zahvalila svim posjetiteljima, mnogobrojnim vinarima, martinjskim biskupima, partnerima iz Virovitičko-podravske županije, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Koprivnici, Podravki i kolegama iz turističkih zajednica na dolasku te istaknula kako je Martinjska špelancija postala nadaleko poznata manifestacija i izvan granice Hrvatske koja iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes ljubitelja vina.

Čestitku na organizaciji je uputio i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ, koji je ukazao na turistički značaj manifestacije koja njeguje i promovira običaje krštenja mošta u vino, ali i vrhunske vinare i udruge vinara i vinogradara s područja Koprivničko-križevačke županije te partnerske Virovitičko-podravske županije.

Martinjska spelancija 30

quote desni 3Veliko hvala svima koji su pomogli da održimo ovu manifestaciju, a ponajviše našim vrijednim vinarima i vinogradarima koji svojim žuljevima drže ovu brzorastuću djelatnost u poljoprivredi. Podravina i Prigorje su bogomdana podneblja za razvoj turističke djelatnosti koja se osim na bogatoj kulturi i prirodnim ljepotama temelji i na spoju vrhunske hrane i vina što je zasigurno dobitna turistička kombinacija, naglasio je župan te svima čestitao nadolazeći blagdan Svetog Martina.  

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Miroslav Mačković te predstavnik Hrvatske turističke zajednice.

Martinjska spelancija 41

Nakon uvodnih riječi uslijedila je redovna godišnja vinoda te izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, zatim je održana vinifikacija novih martinjskih meštri, a nakon toga posjetitelji su  uživali u degustaciji vrhunskih domaćih vina vrsnih vinara i vinogradara Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Nakon vinode posjetitelje su u nastavku programa zabavljali Gruntovec bend i TS Dangube, a dodajmo na kraju kako je manifestacija bila humanitarnog karaktera te će prilozi posjetitelja uplatiti Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana


Pročitano 2348 puta