07.11.2022.

Županiji 6,7 milijuna kuna za pomoć u saniranju posljedica tuče

Obzirom da je prirodna nepogoda tuča diljem Koprivničko-križevačke županije prouzročila velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske u našu je županiju za pomoć u poljoprivredi stiglo 6,7 milijuna kuna.

Naime, župan Darko Koren potpisao je s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković Sporazum o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na poljoprivredi Koprivničko-križevačke županije, a sredstva za saniranje posljedica tuče Vlada je osigurala i za Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

Kako bi pomogla poljoprivrednicima, Koprivničko-križevačka županija objavila je Javni poziv - potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče, koji je bio namijenjen poljoprivrednicima s područja općina Gola, Drnje, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Koprivnički Ivanec i Rasinja koji su prijavili štetu od tuče, a nemaju osigurane usjeve.

Kao što je istaknuto na sjednici županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, prihvaćena su konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u ukupnom iznosu od 29.943.193,60 kuna.

Sredstva dobivena od Ministarstva kroz zaključke će se rasporediti isključivo poljoprivrednicima koji su se prijavili na spomenuti Javni poziv.

Služba ureda župana

Pročitano 788 puta