07.11.2022.

Uspješno završen projekt „Sebe daj za dostojanstven kraj“

 312828699 210137831439300 7697849606918904147 n


Proteklog tjedna završene su edukacije iz područja palijativne skrbi u organizaciji Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“ kojima se u šest ciklusa građanima, udrugama, volonterima, i profesionalcima iz područja zdravstvene skrbi kroz inspirativne radionice približio pojam te aspekti palijativne skrbi.

Predavanja su održali dr. Ana Posavec Andrić koja je sudionike upoznala s osnovama palijative, socijalna radnica Valentina Čadavec je predstavila mogućnosti volontiranja u udrugama, o problemima i poteškoćama kod bolesnika u palijativnoj skrbi govorili su Marina Međimorec, koordinatorica palijativne skrbi Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i dr. Ivica Jendrašic. Dr. Ivana Kotnik je predstavila temu smrti i umiranja, a Damjan Abou Aldan je otvorio filozofsku raspravama o (bes)smrtnosti. Temu palijative iz svojeg je kuta obradila i psihologinja Ivona Poljak, a  psihodramaterapeutkinja Dijana Matesa održala je radionicu o empatiji. Tijekom edukacija održano je i predavanje o duhovnosti u palijativnoj skrbi koju je približio pater Franjo Jesenović, dok su se za kraj edukacija, članica Udruge Adrijana Gajski i Ivona Poljak bavile temama iz područja komunikacije u palijativnoj skrbi.

Dodajmo na kraju kako su edukacije održane u sklopu projekta "Sebe daj za dostojanstven kraj" koji su financijski pomogle Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Izvor: Udruga Dignitate

Služba ureda župana


Pročitano 715 puta