10.11.2022.

Završeni radovi modernizacije ceste od Erdovca do naselja Lemeš

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

img 9970


U suradnji Grada Križevaca i Županijske uprave za ceste Križevci modernizirana je cesta od Erdovca do Lemeša u dužini 1800 metara. Povodom završetka radova, dionicu su obišli župan Darko Koren,  gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić.

Predsjednik Mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča zahvalio je Gradu i Županiji na modernizaciji ceste, dok je ravnatelj Guzalić pojasnio kako je 1,8 km lokalne ceste (ukupna dužina ceste koja spaja naselja je 4,2 kilometra) asfaltirano u suradnji s Gradom.  Vijećnik Županijske skupštine Dubravko Picig napomenuo je kako je modernizacija ove ceste treći veliki projekt proveden u posljednjih 6 godina u naselju Erdovec, a gradonačelnik Rajn je kazao kako je Grad  pouzdan partner  Županijskoj upravi za ceste te da će se suradnja nastaviti i dalje.

Župan Darko Koren naglasio je kako su upravo ovakvi projekti motivacija mladim ljudima da ostanu živjeti u ruralnim krajevima.

Hvala na ovom današnjem simboličnom susretu kojim se otvara ova dionica za koju smo čuli da skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-16 kilometara, dio koji su do sada ljudi zaobilaznim putem morali savladavati ili ići po staroj derutnoj cesti. 1,8 kilometara je sada modernizirano što nije malo i najvažnije, postojala je velika želja da se to modernizira kako bi se povećala sigurnost prometa.

Vrijednost investicije bila je preko milijun kuna od čega je Županijska uprava za ceste financirala 650 tisuća, a preko 400 tisuća kuna financirao je Grad Križevci.
Izvor: Grad Križevci

Služba ureda župana

Pročitano 1131 puta