11.11.2022.

Virje proslavilo Dan Općine i blagdan Svetog Martina

Objavljeno u kategorijama: Novosti

3311112022 virje sjednica


Općina Virje bogatim programom Martinjskih dana obilježava Dan Općine, a središnja proslava upriličena je jučerašnjom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao predsjednik Županijske skupštine KKŽ Damir Felak.

Sjednicu je otvorio Davor Čižmešinkin, predsjednik Općinskog vijeća, a potom je načelnik Općine Mirko Perok uzvanicima predstavio sve što se u posljednjih godinu dana događalo na području općine, posebno vodno-komunalnim infrastrukturnim projektima.

911112022 virje sjednica

quote desni 3Iduće godine krećemo s dogradnjom vrtića u vrijednosti 2,4 milijuna kuna te dogradnjom igrališta dječjeg vrtića, osigurat će se dovoljno mjesta za svu djecu koja žele pohađati vrtić i jaslice. U pripremi je i projekt izgradnje infrastrukture aktivnog turizma u što je uključenu i dogradnja uređenje zgrade Hostela vrijedan preko 15 milijuna kuna. Radom i zalaganjem za sve kapitalne projekte osigurana je značajna financijska potpora iz sredstava resornih ministarstava ili EU fondova,  a veliku potporu nam pruža i Županija. U ovom ćemo tempu nastaviti kako bi našim mještanima osigurali najbolje uvjete za život, poručio je načelnik Perok.

Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine, kazao je da je Virje nadmašilo samo sebe, učinilo puno dobroga u godinu dana i našlo načina da dođe do izvora EU, nacionalnih sredstava te da je Općina imala dobru suradnju sa Županijom.

1911112022 virje sjednica

quote desni 3Posebno nam je drago da se učinilo puno na području za mlade, radi se na svim poljima, nisu zaboravljeni niti stari što dokazuje i najavljena podjela božićnica, nije se zaboravilo ni na branitelje kojima se pomaže, a i podižu se spomen obilježja koja podsjećaju na ta vremena, kazao je Felak te svim mještanima čestitao Dan Općine i  blagdan Svetog Martina.

U ime kolega načelnika obratila se Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, čestitku je uputila dogradonačelnica mađarskog grada Nagybajom  koji s Virjem Virje surađuje na brojnim kulturnim i sportskim događanjima.

Potom se pristupilo podjeli ovogodišnjih javnih priznanja Općine Virje svojim vrijednim i marljivim mještanima. Ovogodišnji dobitnici su Anica Kicivoj za očuvanje kulturne baštine i tradicije, Ivka Špoljar za područje kulture, dobitnica zlatne plakete na području društvenih djelatnosti je Jasna Šignjar, na području vatrogastva i očuvanja tradicije limene glazne Mladen Podravec, na području očuvanja poljoprivrede i konjogojstva dodjeljeno je priznanje Konjičkom klubu virovski konjanici, na području obrazovanja nagrađena je Umjetnička škola Fortunat Pintarić Koprivnica, a povodom 10. obljetnice Područnog odjela u Virju. Zlatna plaketa na području društvenih djelatnosti uručena je Udruzi žena Rakitnica povodom 40 godina postojanja te Udruzi žena Napredna domaćica Miholjanec povodom 60 godina postojanja.

Dodajmo kako su sjednici uz članice i članove Vijeća, prisustvovali i brojni načelnici susjednih općina, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, predstavnici gradova, ustanova i institucija, udruga te brojni drugi uzvanici.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 852 puta