12.11.2022.

Župan i suradnici obišli izlagače na 24. Obrtničkom i gospodarskom sajmu KKŽ

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Dizajn bez naslova1


Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijski pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec, Ana Mušlek i Marijan Štimac danas su obišli izlagačke prostore 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, koji se do 13. studenoga održava u Križevcima.

20221112 123923

Kroz razgovore s poduzetnicima i obrtnicima dali su im podršku u promociji i razvoju svojih djelatnosti te s njima razgovarali o aktualnim temama u gospodarstvu. Također su obišli i predstavnike institucija, s naglaskom na strukovne škole, s kojima su razgovarali o promociji strukovnih zanimanja, u čemu ključnu ulogu ima kapitalni projekt županijskog Centra kompetentnosti vrijedan preko 70 milijuna kuna. U sklopu projekta dograđene su Obrtnička škola u Koprivnici i Strukovna škola u Đurđevcu, a ovaj ključan korak za reformu strukovnog obrazovanja donijet će nova zanimanja, suvremenu opremu, veće smještajne kapacitete, dodatno educirane nastavnike, više prakse, veću suradnju s poslodavcima te lakši ulazak učenika na tržište rada. U tijeku je nabava opreme, a cilj je stvoriti novu i modernu obrazovnu paradigmu u strukovnom obrazovanju te ispuniti sve uvjete za suvremeno strukovno obrazovanje 21. stoljeća.

IMG 3230

Najveseliji današnji događaj bio je nastup mališana Dječjeg vrtića Križevci, COOR-a Križevci, Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma, a župan i suradnici prisustvovali su i okruglom stolu na temu „Obnovljivi izvori energije za učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju“, uz dekanicu Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marcelu Andreata-Koren te ostale predstavnike institucija.

IMG 3093

IMG 3357

U nastavku dana posjetitelji mogu uživati u reviji frizura i modnoj reviji čiji je organizator Udruženje obrtnika Križevci i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a sutra ih očekuje 49. Međugradska i 31. Međužupanijska izložba malih životinja,  okrugli stol na temu „Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te nagradna igra i službeno zatvaranje Sajma. Spomenimo i kako su Sajam posjetili predstavnici komora i udruženja obrtnika iz Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Karlovačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

IMG 3320

Tema Sajma je energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, a ovogodišnji partner je Varaždinska županija. Organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

IMG 3379

Pozivamo Vas da posjetite događanja i podržite naše izlagače, kao i tradiciju sajmovanja, a detaljan program možete vidjeti OVDJE.

IMG 3371

Služba ureda župana


Pročitano 1063 puta