16.11.2022.

Inicijativom županijske Turističke zajednice manifestacije Renesansni festival i Picokijada dobile 480 tisuća kuna

IMG 3545


Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije kandidirala je manifestacije Renesansni festival 2022. i Picokijada 2022., koje spadaju među TOP događanja na državnoj razini, na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, koji je bio raspisan od strane Hrvatske turističke zajednice.

Inicijativom i zalaganjem županijske Turističke zajednice, koja je prepoznala vrijednost i turistički potencijal ovih manifestacija, svakoj od njih odobrena je financijska potpora u iznosu od 240 tisuća kuna (ukupno 480 tisuća kuna).

IMG 3531

Župan Darko Koren, kao predsjednik županijske Turističke zajednice, danas je u prisustvu pomoćnice direktora županijske Turističke zajednice Kristine Sočev, potpisao ugovore o partnerstvu s organizatorima spomenutih manifestacija, direktorom Turističke zajednice grada Koprivnice Renatom Labazanom i direktorom Turističke zajednice grada Đurđevca Marijom Fučekom, temeljem kojih će se isplatiti odobreni iznosi potpora.  

IMG 3540

Spomenimo i kako je županijska Turistička zajednica županije prijavila ukupno pet projekata na navedeni Javni poziv, a ove je godine odobrena najveća potpora dosad za Picokijadu i Renesansni festival.

Organizatorima čestitamo na uspješno odrađenim TOP manifestacijama koje su prepoznate diljem Lijepe naše, kao i izvan naših granica, te vjerujemo kako će dobivena sredstva doprinijeti njihovoj još većoj kvaliteti, kao i ukupnom razvoju turističke ponude na našem području.

IMG 3542

Služba ureda župana

Pročitano 1171 puta