22.11.2022.

Podjela hrvatsko-ukrajinskih rječnika i u koprivničkom Gradskom društvu Crvenog križa

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 4077 1


Europe Direct Koprivničko-križevačke županije i danas je nastavio s podjelom hrvatsko-ukrajinskih rječnika namijenjenih ukrajinskim učenicima koji pohađaju škole na području Koprivničko-križevačke županije.

Podjela je održana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a rječnike su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Europe Direct Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

IMG 4085

Primopredaji rječnika prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, ujedno i ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicama te članovi GDCK Koprivnica.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj, a ovoj inicijativi priključio se zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom kako bi olakšali komunikaciju ukrajinskim učenicima koji pohađaju škole na našem području.

Služba ureda župana

Fotografije: PORA KKŽ

Pročitano 771 puta