18.11.2022.

Prezentiran turističko-planinarskog zemljovida Kalnika

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

Kalnik 810x810


U planinarskom domu na Kalniku održana je prezentacija Turističko-planinarskog zemljovida Kalnika koji je izradila HGSS Stanica Koprivnica u suradnji s Odjelom kartografije HGSS-a. Prezentaciji je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Zemljovid obuhvaća područje Kalničkog gorja, s ukupno 366 km2 prostora. Ukupna duljina planinarskih staza obuhvaćena zemljovidom je 205 km, a biciklističkih staza 135 km. Na zemljovidu je također označeno 16 penjačkih sektora sa popisom svih penjačkih smjerova, te Registrom planinarskih putova HPS-a na B strani.

P1010407 810x810

Obzirom na to da je Kalnik sve popularnija destinacija, zemljovid je namijenjen svim planinarima, penjačima te izletnicima i turistima kako bi se lakše orijentirali i imali pomoć pri odabiru za njih adekvatne aktivnosti, ali i HGSS-u kako bi imali potpuni uvid u topografiju terena obzirom na veliki rast broja akcija na ovom području.

Izrezak kalnik 810x810

Karta je dostupna u klasičnom i digitalnom obliku te će se moći koristiti i preko mobilnih aplikacija. Zainteresirani za kupnju zemljovida više informacija mogu dobiti upitom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba ureda župana

Izvor: HGSS Koprivnica  

Pročitano 615 puta